Вторият сезон на сериала „Връзки” продължава да се излъчва всеки понеделник от 22:00ч. по любимият на дамите канал FOX life. Сюжетът на успешната българска поредица подгрява лятото с актуалните за съвремието ни въпроси за отношенията в модерното семейство и извън него, вечното желание на човек да търси любов и начините, по които я получава днес, смисълът и безсмислието на брачната институция, секса, изневярата, компромиса, отчуждението, преоткриването и непрестанното търсене на идеалния партньор.

Комедийно-драматичните серии се излъчват в прайм тайм всеки понеделник по Fox Life в Сърбия, Хърватия, Словения, Македония, Босна и Херцеговина, Черна Гора, Косово и Албания. Оказва се, че най-много фенове на „Връзки“ има в Сърбия. Известната актриса Яна Маринова, която влиза в ролята на сексоложката-сръбкиня Ясмина даде ексклузивно интервю за сръбския вестник „Новости“.

- Във „Връзки“ играете сръбкиня. Как стана така? Как получихте ролята?

- Знаете ли, тя ролята ми сама ме намери, но после много я промениха. Ясмина трябваше да е дивачка, която свири с пръсти, ругае, разбира от мъжки спортове, но е наясно как да бъде дама и изкусителка в същото време... Идеалната жена за всеки мъж! Аз исках да говоря с акцент, научих и някои ругатни, но нещо сценаристите се отметнаха от идеята. Ясмина трябвало да бъде по-стилна, за да можело мъж като Тони да се влюби в нея!? Не го вярвам това, всеки мъж би искал да укроти една дивачка. Аз се борих да запазя идентичността на Ясмина като лудетина поне и вярвам, че се получи в първи сезон. А за ролята ме поканиха продуцентите съвсем случайно. Бях на море, на един капак на колата... Показаха ми видео презентация на филма - вие какво си помислихте;) Една мадама си събу гащичките изпод полата и ги хвърли на билярдната маса и продуцента ми каза: - Ще се съгласиш ли на такава роля!? А аз: - Е как, ево ти сърце на длану!

- Вие не само знаете добре сръбски, а и отлично владеете сръбските ругатни. От кого ги научихте? Имате ли роднини или добри приятели в Сърбия?


- Разбирам отлично сръбски, но не мога да го говоря. На 7г. бях, когато чух Лепа Брена за първи път и луднах! Знам стотици текстове на песни, такива народняци! Като ми е тежко - пускам си Лепа или Индира, Таня Савич и пея на воля в колата. А сълзите ми текат. Така научих езика, от текстовете. Наскоро пък гледах филм за Владе Дивац - Once brothers - за дружбата му с Дражен Петрович. Пак плаках. Сърбите са страшен народ. Свободен. Последно като в Белград и се изумих как се възстановяват от тежките моменти в миналото. Новите пътища, сгради - широки, грамадни и спомените от разрушенията... А хората - красиви, високи , с ясен поглед. И с моята приятелка броихме колко мъже над 190см. ще видим - бяха много. 

*Сн. happy.bg

- Когато някой каже „Сърбия“ кое е първото, което ви хрумва?
-  Ноле ( Новак Джокович ), Емир Кустурица и Мики Манойлович... И Митар Джурич!

- Казвате, че във „Връзки“ играете модерна гейша. Какво всъщност означава това?

- То това го казват ПР-ите, но са много прави! Знаете ли първоначално гейшите в Япония са били само мъже, които забавлявали, чрез изкуство. После предпочитанията се насочили към мъже и жени - гейши, които в тънкости познавали умението да развличат чрез театър, музика, танци и ритуали, съчетани с познание кое ще се хареса на съответния наблюдател на атракцията. След време изкуството на куртизанките се преплело с това на гейшите и се появил образът на жена, която в детайли отгатва същността и нуждите на мъжа, който е неин благодетел. Това е така и до днес - можеш да обичаш фалшиво дори, но ако умееш да го доказваш истински - всеки мъж ще е в краката ти. 

- В сериала си партнирате с изключителни български актьори. Работила ли сте с тях и преди това? Какво научихте от вашия колега Михаил Билалов, който е в ролята на Тони?

- Изключително сензитивен актьор, който умее професията "acting" на високо ниво. Уча се от него, но и се старая да му показвам и това, в което аз съм добра. Той е премерен човек, аз съм силно емоционална, като буря.



- Героинята ви е сексолог и помага на клиентите си да разрешат своите най-интимни проблеми. Самата вие от кого търсите съвет в случай, че сте изправена пред проблем или дилема – от специалист или от близък човек?

- От книгите основно. Аз обичам да чета английските класически женски романи, когато става въпрос за връзка и любов, партньорство. За мен мъжа, трябва да е по-силен, по-смел и по-пъргав от жената. За това винаги се влюбвам в спортисти. Никога не съм имала гадже актьор примерно - много са деликатни!

- Ясмина е съблазнителка. По какво си приличате с нея и по какво генерално се различавате?

- Ами основно си приличаме по това, че не я слуша много главата. Като си науми нещо и го прави на всяка цена без страх от последствията. Отделно разглежда секса като наука, аз също съм склонна да анализирам дотолкова отношенията мъж-жена като нея, че понякога изглеждам безчувствена. Но това е само, защото търся само истинските хора и усещам лъжата като с радар. И тук идва разликата с Ясмина. Тя е манипулаторка, завоалира истинските си намерения, забърква интриги от раз. Аз съм - каквото ми е на душа - това и на уста. Винаги съм честна до болка. Който не може да ми отвърне със същото, зарязвам го.

- Промени ли се нещо в живота ви заради „Връзки“? Сериалът е много популярен не само в България, но и в целия Балкански регион. Какво ви казват зрителите? Критикуват ли ви за нещо? Моля ви, разкажете ни някоя случка от среща с ваши почитатели в магазин, на улицата и пр.


- Аааа , има разни... Като снимахме сцената с Тони в хотела, където Александър го плаши, че "Ще му резне интимното клонче" и хора в съседна стая се прибираха точно, и искрено питаха "Извинете, порно ли снимате?". Е, то не е само смешно, трагично си е, направо!

- Всъщност, вие нямате актьорско образование. Защо се отказахте от успешната спортна кариера?

- Защото не беше успешна. Спортувала съм до 16г. лека атлетика и малко художествена гимнастика... И най-накрая, тази година ходих в Щатите, Ел Ей, за три месеца в актьорската школа "Лий Страсбърг", досега никога не съм имала време да уча това, снимах постоянно - "Стъклен дом", "Фамилията", "Забранена любов"... Имам 350 епизода в 6различни сериала и филми. Просто почнах много късно, на 26г., преди това бях управител на ресторант, икономист съм по образование. Но не можех да понасям сметките, винаги съм се увличала от кино и театър и се радвам, че те са съдбата ми.



- Сама изпълнявате каскадите в някои филми, включително американски. Изглежда високият адреналин ви привлича…

- Много бях дива като малка. Цялата съм в белези. Скачах с коне, участвах в дамски рали състезания, имам златни купи, но се изморих да се троша, не ми се каскадьорстава. Само понякога, когато е нещо готино и различно.

- По време на каскада изпадала ли сте в сериозна опасност?

- Падала съм от кон, също по време на сценичен бой, безброй случки. Дори и с театъра сега играя в "Смях в залата" по Майкъл Фрейн ( Noises off - оригинално заглавие), и там правя някои каскади. Един път беше смешно - в представлението изскачам от един прозорец по бельо и, понеже винаги е от една и съща страна, другото крило не се отваря. Но аз така се бях отплеснала, че сбърках посоките и ударих грешния прозорец по пантите. Той изскочи, явно съм го треснала силно, но не усетих. Как съм се озовала, стъпила върху падналия декор и как съм гледала - не зная, но публиката се дереше от смях, а режисьорът крещеше от вътре "Ще ти счупя главата, бе, как строши прозореца!" Режисьорът е Асен Блатечки, той си партнира с Мики Манойлович в "Съдилището" - БГ филм.

- Вие сте участвала в „Сървайвър“, била сте мисис България, от време на време се снимате в реклами, тренирате бокс... Изтъкана сте от противоположности, нали?

- Честно ли!? Съвсем не - всички неща, които правя са свързани само с едно - да мога да играя възможно най-различни персонажи. В последния си кино филм "11А" играя учителка по литература, бивша състезателка по танци. Ходих на уроци по танго и хип-хоп 2 месеца. В предишния " Living legends", който е семейна комедия, бях стрийптизьорка, тренирах танци на пилон 4месеца, наблегнах на гимнастическото изпълнение, за да могат да го гледат повече деца. И двата филма направиха бум в БГ киносалоните.

- Как се справяте с връзките в личния си живот?

- Омъжена съм вече от 8г. повторно, а с първия си съпруг се разбирам прекрасно. Имам 14г. син от първия си брак - Никола. Той и съпругът ми са моята крепост, моето семейство. Но имам приятелки, които са самотни майки и знам, колко усилия полагат да компенсират липсата на мъжка ръка... И мога само да пожелая на себе си и на нежния пол - винаги да бъдем закриляни и обичани от мъжете! И да знаят, че зад всеки велик мъж, има една успяла жена.

Източник: slava.bg, сн. Булфото