Актрисата Яна Маринова мечтае да изкара още един семестър в престижния институт за театър и кино „Лий Страсбърг”, но няма да замине за Ел Ей заради липсата на пари.

По съвет на сценариста на Survivor Жоро Стайков тя изкара миналото лято зад студентската скамейка, а плътно до нея в Градът на ангелите бяха съпруга й Тихомир и сина й Никола.

„Там започваш да играеш най-тежките роли още от втората седмица. Там или си добър актьор и успяваш да контролираш емоциите си, или не можеш и не си такъв. Десетки пъти съм започвала един монолог от нулата, това ме накара да се почувствам като в НАТФИЗ, където нямах физическото време да следвам. Допълнително година и половина работих тук с американка и дадох всичките си пари, за да се обучавам в САЩ. Това е лошото – високата цена. Искам отново да отида, но не мога да си го позволя.”, сподели пред Bulgaria On Air Маринова.

В „Лий Страсбърг” звездата от сериали като „Фамилията” и „Стъклен дом” се запознава с Ели Димитрова, която е мениджър социални медии и пиар в института. Българката и до днес и праща подходящи заглавия на книги, с които бившата лекоатлетка може да продължи да се образова дистанционно.