Актрисата от сериала "Стъклен дом" Яна Маринова и съпругът й Тишо са уморени от опитите да се отърват от луксозната си нова къща, твърдят хора от обкръжението им.

Докато чаровната блондинка мереше сили в риалитито "Сървайвър" преди две години, Тишо купи и обзаведе тузарското жилище в затворен комплекс на южните склонове на Витоша.

В плановете на строителите влизаше концепция за изграждане на цял един малък град със собствено училище и църква. Финансовата криза обаче удари тежко изпълнителите на проекта и строителството бе замразено, пише БЛИЦ.

Понастоящем в затвореното селище са изградени само десетина наистина луксозни и красиви къщи, отстоящи обаче на двайсетина километра от околовръстното шосе на София.

Малцина от купувачите живеят там през цялата година. Комплексът остава собственост на Българо-американската кредитна банка, сред чиито собственици е Цветелина Бориславова. Природата наоколо е доста красива, но завършването на комплекса изисква огромни инвестиции. На всичкото отгоре разстоянието до къщите от центъра на София е доста голямо.

Запознати твърдят, че близостта на Яна Маринова с американския посланик Уорлик никак не е случайна, тъй като блондинката е опитала да ангажира дипломата с търсене на инвеститор за завършване на селището или пък на потенциален купувач на нейната собствена къща.

Заради отдалечеността от София Яна е оставила сина си Никола на грижите на неговия баща и новата му приятелка. Маринова и съпругът й Тихомир Винчев поддържат резервоара на автомобилите си винаги пълни, тъй като придвижването по друг начин е абсолютно невъзможно. Двамата с Тишо се шегували, че ако не успеят да се отърват от красивата си къща, ще битуват сами в пустошта до пенсия.