Потънала в сажди, с потник, на който може да завиди и Брус Уилис в „Умирай трудно” и няколко прорезни рани на челото – такава виждаме Яна Маринова в новия филм на Валери Милев Bullets of Justice („Куршуми на справедливостта”).

Заради аксесоари като раница и камуфлажна лента на главата феновете на актрисата във Фейсбук заподозряха, че е получила главна роля в римейк на Лара Крофт. Всъщност става въпрос за постапокалиптичен екшън, в който човечеството е застрашено от нов тип мутанти, научи „Монитор”.

Клапата на филма щракна в „Ню Бояна”, а силата на крошето и ритника си Яна ще упражни съвсем скоро и върху самия Дани Трехо – актьорът, чиято свирепа физиономия оцеля сред водопад от куршуми и кървища във филмите на Куентин Тарантино и Робърт Родригес. Все още не е ясно кога звездата от „Мачете убива” и „Десперадо” ще се присъедини към екипа на Милев. През уикенда любителя на такос и бутиковите мотори присъства на премиерата на анимацията „Щъркели”, в която озвучава една от птиците.



В Bullets of Justice Яна Маринова показва брилянтните си качества на каскадьор, като една от рисковите ситуации – как пада от високо върху покрива на кола, тя сподели и в социалната мрежа.

Наскоро Маринова получи първото си голямо признание от кино критиката в чужбина. Ролята й на учителка по литература с афинитет към състезателните танци и усмиряване на проблемни тийнейджъри в „11 а“ й донесе наградата за най-добра актриса от престижния Международен филмов фестивал на мотивационното кино Bridge of Arts в Ростов на Дон. В категорията Яна надви имена като Амбра Анджолини от „Изборът” на Микеле Плачидо.