Яна Маринова става брюнетка, Луиза Григорова се превръща в добрата дъщеря, а някои от героите в “Стъклен дом” умират.

Всичко това се случва в невиждан екшън, сниман по холивудски на българска земя - диво преследване с коли, стрелби, взривове и пожари.

Това е кратката характеристика на последния, пети сезон на “Стъклен дом” - сериала, с който Би Ти Ви върна доверието в доброто българско кино.

“Тази сцена е последната за Диляна Попова, аплодирайте я”.

Репликата е сред най-често повтаряните напоследък за всеки един герой от филма. Казва я на висок глас режисьорът и целият екип ръкопляска натъжен. В момента се снимат финалните епизоди на “Стъклен дом”, пише в. "24 часа".

Би Ти Ви го връща на екрана през април. Прави го умишлено, тъй като първият сезон тръгна на 11 април 2010 г. На същата дата, но година по-късно, е пуснат и третият. Нищо чудно това да се случи и с финала.

Краят на “Стъклен дом” не е изненада за никого от екипа.

“Всяко нещо има начало и край, така че очаквах, че сериалът все някога ще свърши. Не знам кога ще започнат новите епизоди. Дори мои приятели ми се обадиха да ми кажат, че са ги обявили по телевизията онзи ден”, разказа Яна Маринова. Тя не се притеснява, че след края на “Стъклен дом” ще загуби връзка с другите актьори. “България е малка страна и съм сигурна, че с всички от екипа, с които съм работила, ще се срещнем и на други места”, обясни екранната Елена Атанасова.

В новите епизоди ще продължат кавгите между нейната героиня и съпруга й Христо, който се играе от Георги Кадурин, заради намерените диаманти. “Когато се намеси и дъщеря им, нещата стават съвсем неочаквани”, открехна тя.

Всъщност за дъщерята на Елена Атанасова - Алекс, нещата вече ще започнат да се оправят. В последните два сезона тя използваше наркотици, а после се лекуваше от зависимостта си. Заради това дори най-близките й - родителите й и приятелят Хари (Явор Бахаров), не й вярваха. “Не мога да издам нищо, но ще се случват хубави неща с героинята ми”, обясни Луиза Григорова, която е в ролята на Алекс.

Тя също не е притеснена, че идва финалът на сериала. “Хубаво е, че свършва, защото не може да се превърне в дълга сага”, каза Григорова. Засега тя няма нови тв проекти, но е заета с лекциите в НАТФИЗ и репетициите на постановката “Тирамису”, която ще е с премиера на 23 април в театър “София”. За новите епизоди се знае още, че героят на Калин Врачански - Камен Касабов, ще продължи да води войната с Николай Жеков (Юлиан Вергов). Зрителите ще разберат и дали кошмарите на Касабов, свързани с половинката му Боряна (Елена Петрова), са само сън, или ще се превърнат в реалност.

Още е рано за предположения дали звездният екип ще продължи да се снима в друг, съвсем нов сериал. Факт е, че актьорите работят с много театри. Една част от младите артисти получиха ангажиментите си именно заради популярността, която им донесе “Стъклен дом”.

Би Ти Ви също има договори с някои от тях и вероятно ще продължи да ги използва като свои лица. Още преди да се разбере за края на “Стъклен дом”, Елена Петрова например стана лице на новия тв канал “Би Ти Ви Лейди”.

Междувременно друга продуцентска компания - “Медия про”, работи върху нов сериал, който вероятно ще предложи на “Би Ти Ви Медия груп”. Той е насочен към дамската аудитория и сюжетът му напомня донякъде “Сексът и градът”.