Четири месеца след като надигра фаворитка на Микеле Плачидо в категорията най-добра актриса на фестивала „Мост на изкуствата” в Ростов на Дон Яна Маринова се завръща в Русия с роля в „Лабиринти на любовта”.

Режисираният от Владимир Щерянов филм тръгва по екраните на независимите кина в София, Пловдив и Варна от 20 януари, а премиерата му в страната на братушките ще е почти успоредна и ще се случи в над 500 кина. Това е прецедент, тъй като проект с БГ участие не е разпространяван там от първата половина на 90-те.

Сюжетът е базиран на пет новели, чиито герои се справят със стрелите на Купидон при различни обстоятелства. Яна скача в кожата на майка, чиято дъщеря тренира карате и става шампион. ”В момента, в който влезе в стаята – една усмихната, лъчезарна, попита:

„Тази роля за мен ли е писана?”. Отвърнах й: „Извинявайте, но коя сте вие?”. А тя: „Е, как, аз съм Яна, мъжът ми е треньор по киокушин, а синът ми обожава този спорт и скоро ще влезе в националния отбор”, сподели с усмивка за „Монитор” Щерянов и добави, че екранен съпруг на Маринова е Сергей Бадюк, едно от най-оборотните имена в руското кино напоследък.

По време на снимките у нас той отнесъл ритник в главата от световната шампионка по карате киокушин Александра Маринова. Бадюк има осми дан по киокушин, но сцената зациклила и помолил Александра да пласира удара си като на състезание, без той да го блокира.

„Резултатът беше, че грамадният Бадюк падна в нокдаун. Това, разбира се, остава леко зад кадър, но тогава истински се изплашихме.”, казва Щерянов. Лената е снимана през 2015 г. и е финансирана от НФЦ и Министерството на културата в Русия. В каста от родна страна се включват Робин Кафалиев, Тони Минасян, Ралица Паскалева, Боряна Братоева и др. Руският продуцент на филма Алексей Рязанцев ще пристигне на 19 януари от Москва специално за премиерата на "Лабиринти на любовта". Той е генерален директор е на "Каро премиер", една от най-големите разпространителски структури в Русия.