Звездата от „Откраднат живот“ Александър Алексиев и половинката му Яна Титова ще посвещават тийнейджъри в магията на киното на импровизирана арт ваканция.

Стартът й е утре на Витоша в детския екостационар "Бели брези" с модул по рисуване, след което двойката ще се включи с актьорската част за седмица.

„Целта е да повдигнем завесата над целия процес – от намирането на локации и изпипването на сценария до снимките. Защото те виждат само актьорите в крайния продукт, но не знаят как работи цялата машина зад кадър. Ще направим заедно едно късометражно филмче.“, каза Титова.

С Александър поемат ангажимента в разгара на почивката си на къмпинг на Южното Черноморие и малко преди да отлетят към Лондон, където е постоянния им адрес.

„Хората, с които сме обградени на морето, нямат нищо общо с нашето изкуство, има лекари сред тях, има такива със счетоводни компании. Ая все се намира кой да я гледа – баби, дядовци, кръстници.“, казва звездата от „Стъпки в пясъка“ на Ивайло Христов.

Името на дъщеря си те избират заради забавен ритуал в общуването им – Алекс пишел на Яна писма върху самолетните торбички за повръщане, и докато водели такава кореспонденция всеки се подписвал с инициалите си.

„Истината е, че с който и да се беше събрала, ако имаше дъщеря Яна си беше наумила, че ще я кръсти Ая. Това с първите ни букви бе щастливо съвпадение.“, каза Алексиев за bTV.