Когато Янина Драгиева печели кастинга за „Фермата”, двамата най-важни мъже в живота й я поглеждат с насмешка.

Баща й заявява, че ще стиска палци да се провали, а приятелят й поставя ултиматум – ако влезе в шоуто на bTV, с тях е свършено. В поредния дуел за елиминации завчера журналистката премери сили с фризьорката Мария и отпадна от състезанието.

Оказа се, че гаджето й я чака с отворени обятия и репликата: „Гордея се с теб”. „Монитор” я разпита за повече подробности около приключенията й с дъх на сено и интриги във формата.

- Янина, кое бе първото нещо, което направи, след като напусна „Фермата”? Влезе във Фейсбук, за да прочетеш коментарите за себе си например, или опита любима храна, която вътре не е била в наличност?

- Веднага след напускането си включих телефона, което ми отне поне 5 минути, защото го гледах като вещ наистина от друга епоха, а когато се прибрах вкъщи, изядох един буркан шоколад.

- Кое в играта ти се „пропука" и те изпрати на дуел? Коя твоя постъпка или качество мислиш, че са те превърнали в дразнител за останалите?

- Отидох на дуел, защото ме мислеха за физически слаба. Поне това, което показваха останалите като отношение, не подсказваше, че ги дразня. Мисля, че съумях да се разбирам с всички, а с някои като Мария, Жоро и Сашо дори станахме приятели.

- Между теб и Сашо като че ли имаше искра. Приятелят ти отвън как реагира на това?

- Между мен и Сашо имаше всичко друго, но не и искра. Ние около две седмици деляхме една чиния и чаша, той ми миеше косата и изслушваше всичките ми словоизлияния, което го превърна в един от най-близките ми хора там. По-скоро е братска дружба, отколкото каквото и да било друго.

- Кой бе най-трудният ти момент вътре - като мисия, диалог, битов комфорт?

- От живота и задачите най-труден бе преходът с яретата и ваденето на картофите заради адската жега. Иначе най-труден си остава животът в напрежение и скандали. Селският живот не е по-труден от градския.

- Какво научи за себе си след участието във формата?

- Научих, че съм станала уравновесен човек с много повече умения и възможности, отколкото някога съм си мислила, че имам.

- До какво се свеждаше опитът ти със селото, преди да попаднеш във „Фермата”?

- Опитът ми преди „Фермата” се базираше по-скоро на наблюдения. Сега успях да направя много от нещата, които съм гледала да направя на практика. Не е толкова сложно и смело мога да кажа, че мога да доя кози.

- Какво ти предстои оттук насетне?

- Чака ме работа, надявам се все повече, а колкото до семейството и приятелите - не искам нищо да променям.

Източник: в. "Монитор"