Тази седмица Яница гостува в предаването "Автограф" по тв "Планета".

Певицата разкрива подробности около така дългоочакваната песен “Няма да ме купиш”, която се появи наскоро. Изпълнителката споделя, че не ѝ е лесно всеки път да предлага на почитателите интересен проект.

“Аз давам всичко от себе си, давам цялата си енергия и искрено искам да се получават нещата. После виждам резултата и това много ме радва и ме прави щастлива. За мен най-голямата награда е феновете да оценят това, което правя. А аз го правя от сърце и душа и давам всичко от себе си, за да се получи един хубав цялостен проект.”



Според Яница всеки следващ проект на един изпълнител трябва да надгражда предходния. За себе си казва, че се старае всеки път да е различна, а не да тъпче на едно място. Затова влиза в различни роли и създава по-провокативни песни и видеоклипове като цяло. От много години пее и доста неща е представила на публиката. Мисли, че сега на този етап, това, което прави, се оценява от хората и се харесва.

“На мен също ми харесва и ми доставя удоволствие. Провокацията в последните ми песни много ми помогна. Има положителен ефект и се вижда, че това се харесва. Трябваше да се случи нещо по-различно, за да тръгнат нещата при мен. Аз съм артист-изпълнител и трябва да влизам в различни роли, да пея различни неща, за да се задържа на музикалната сцена и да не загубя интереса на публиката.”

Яница мисли, че провокацията все пак трябва да е в някакви граници и на този етап това е, което може да покаже. Но разбира се, има и други идеи, които минават през главата ѝ.

“Например неща, които преди не съм искала да направя, сега ги виждам по друг начин и осъзнавам, че им е дошъл момента. С годините човек се променя, музикалният пазар също. Преди време са били актуални едни неща, сега други. Хората вече имат достатъчно информация какво се случва по света. Там също има провокация в проектите. Така че никой не е измислил топлата вода тук в България.”

На въпроса на водещата Галя Димитрова за какво още не е пяла досега, певицата отговаря така:



“Доста теми съм засягала през годините в текстовете на песните ми - и за любов, и за раздели, и за изневери, и за какво ли не. Аз съм много позитивна и искам да пея за весели неща. Но пък тези песни, които се харесват от младото поколение - по-динамичните, по-бързите, те предполагат да съдържат модерни лафчета. Това върви при по-младите. Те харесват по-агресивни и по-хард песни.”

“По този повод бих си позволила дори по-смел текст, такива каквито са в RnB музиката. В поп фолка обаче това не го приемат. Но аз нямам проблем с това, защо да не го изпея? Аз имам различни проекти. Който иска да слуша стойностните ми песни, да ги слуша. Който харесва проектите ми, които засягат социални теми, да ги слуша. За всеки има по нещо. Така че когато си артист, трябва непрекъснато да си различен”, казва още Яница в “Автограф”.