За първи път в историята на шоуто в България всеки ментор научи своята категория преди финала на тренировъчния лагер, което вдигна допълнително адреналина на жури и участници.

Рап гуруто Криско получи най-красивия отбор в шоуто – категория “Момичета”. За радост на Люси, която има дългогодишен опит със световноизвестната група No Angels, именно тя ще се грижи за бъдещото развитие на бандите в X Factor. Саня ще развива потенциала на момчетата, а Маги ще се посвети на зрелите таланти от категория “25+”.

Тази година пътят на кандидатите за голямата сцена на X Factor ще бъде изпълнен с нови изпитания и неочаквани изненади. Най-стресовото предизвикателство за участниците в X Factor UK и X Factor USA пристигна у нас, за да изпита волята и куража на българските музикални таланти.



"Предизвикателството на шестте стола" е не само най-сериозната задача за 120-те участници, които спечелиха свое място в тренировъчния лагер, но и ключов момент в избора на журито.

"Съдиите нямат право на грешка. Тренировъчният лагер в новия сезон подлага тях и участниците на двойно по-голямо напрежение“, коментират специалисти от екипа на шоуто.

Само шест кандидата от всяка категория извоюваха правото да продължат към Къщите на съдиите заедно със своите ментори.

Всеки положителен отговор в „Предизвикателството на шестте стола“ е важен фактор за бъдещето на отбора, а всяко запълнено място – необратимо решение. Как ще се правят жури и участници с музикалната битка и дилемата на шестте стола? Кой ще продължи напред към Къщите на съдиите? Ще разберете през есента в ефира на Нова телевизия.