Тоталната клубна хип-хоп сензация - YG, изненадващо обяви концерт в България на 17-ти юли.

Рапърът пристига в България по покана на клуб THE BOUNCE, Слънчев Бряг. То ще бъде част от европейското му турне “My Crazy Life”.

YG, (съкратено от Young Gangsta), е сценичното име на Keenon Jackson, който е роден на 9 март 1990 г. в Комптън /LA/.

Още с първите си Mixtapes той прави голямо впечатление в американските рап среди и това бързо му осигурява договор, не с кой да е, а именно лейбъла Def Jam. Това е последвано от колаборации с артисти като Snoop Dogg, 50 Cent, Tyga и много други.

С неговият приятел и продуцент DJ Mustard, записват нови клубни „бенгъри” и така формират отличителния рап звук, които от 2012 насам владее клубовете по цял свят. Всеки от нас е чувал Мега Хита “MY NIGGA”, който има 90 млн. гледания в Youtube, a ремиксът към парчето “едва” 40 млн.

Дебютният му албум "My Krazy Life" бе издаден в началото на 2014 г. и моментално достигна номер 2 в класациите по продажби на албуми.

Първият сингъл "My Nigga" е продаден в над един милион копия, като достига платинен статус.

Вторият сингъл, "Who Do You Love" Ft. DRAKE също прави фурор и до момента е постигнал златен статус (500 000 продадени копия).

В момента YG е един от най-горещите рап артисти в САЩ и света. Концертът му в България ще бъде един вид „прецедент” за българската публика, която е свикнала да посреща в родината ни най-вече утвърдени и дори леко залязващи Old School имена.

Билетите за българската дата от турнето “My Crazy Life” ще са на цена 30лв. и могат да бъдат закупени в мрежата на Office1 Superstore и онлайн в профила на club THE BOUNCE и TicketLogic.