На 09.12.2014 г. ще се открие юбилейна художествена изложба “60 години творческа дейност” на художника Никифор Костадинов.

Ще бъдат изложени непоказвани досега картини с изключителна художествена и историческа стойност. Откриването ще се състои в 18.00 ч. в изложбената зала на културния център на адрес София, ж.к. Люлин 3, бул. "Захари Стоянов", бл.324 - 325 П.

За Никифор Костадинов:

Никифор Костадинов е творец монументалист с експресивен, колоритен и наситен със символика стил. Ученик е на големия художник Златю Бояджиев и част от школата на пловдивските майстори.

Българската история, бит, култура и природа са основно вдъхновение на дългогодишния му труд. Платната му са прозорец към образите на велики владетели от далечното минало, революционери, будители, знаменити личности, красотата на българската жена и романтиката на древното българско село.

Художникът е автор на над 30 мащабни стенописа в различни учебни заведения в България, които и до днес възпитават децата в познаването на историята ни и обич към родината.