Юбилейният концерт  на Дует Ритон по случай 35 години на сцената ще бъде излъчен на Бъдни вечер по БНТ 1 веднага след централната информационна емисия „По света и у нас“ в 20 ч.

Невижданото шоу се състоя на 28 ноември 2012 г. в зала 1 на НДК, а сега всички техни почитатели по целия свят ще могат да го видят и на екрана в празничната вечер.

Рециталът ще бъде излъчен в пълния му вариант, разкри режисьорът Станислав Терзиев. Катя и Здравко изпълниха 30 от най-хубавите си песни на живо с оркестър и вокална група, а танцьорите от ансамбъл „Чинари“ и балет „Веда джуниър“ допълниха колорита на спектакъла.

За първи път в България в техния концерт бе използвана най-новата технология за сценична визуализация – 3D mapping от аниматорите Марин Петков и Станислав Петков от „MP studio“.

Почитателите на Дует Ритон ще бъдат  зарадвани с техни изпълнения и на самата Коледа – 25 декември 2012 г., отново по БНТ 1.

Обичаните изпълнители ще участват и в празничния концерт на Искра Радева „Коледни звезди“, който се състоя в събота, 15 декември 2012 г. Отново на живо, отново със своята вокална група, Катя и Здравко зарадваха публиката в зала 1 на НДК с три парчета по случай двойния юбилей на чаровната актриса – 15 години от създаването на нейния частен театър „Искри и сезони“ и 15-ото поредно издание на гала спектакъла „Коледни звезди“.

Дует Ритон пренесе публиката на морския бряг в най-горещия сезон от годината чрез актуалния си хит „Лято за двама“ от Стефан Димитров и Богдана Карадочева, разчуства сантиментално настроените с разкошната балада на Тончо Русев и Ваньо Вълчев „Послеслов“, а за финал върна усмивките на зрителите с автошаржа на Катя към Здравко „Старо момче“.

Днес, 17 декември 2012 г., Дует Ритон заминават за Москва, където ще отпразнуват своя творчески юбилей с два концерта и в Русия. На летището следобед ще ги очаква техният близък приятел Филип Киркоров, а в рециталите ще участва и пеещият тв водещ Драго Драганов.

Вижте фотогалерия:

Дует ''Ритон'' отпразнуваха 35 години на сцената

Снимки: Bulphoto