Нов скандал е на път да избухне около водещия на новините на бтв Юксел Кадриев.

След като близо два месеца той и бившата му съпруга Бонка воюват за дъщеря им Габриела, в началото на октомври се оказа, че Кадриев по странен начин се е сдобил общинско жилище, научи ШОУ от източници в Столична община.

Апартаментът е тристаен и се намира в нова кооперация в престижния южен квартал “Борово”, пише blitz.bg.

Куриозното в случая е, че Юксел Кадриев се оказва социално слаб гражданин, тъй като само на тях се полагат общински жилища на символичен месечен наем.

Не е известно как чиновниците от Столична Община са пресметнали, че новинарят е социално слаб, след като чистата му месечна заплата в бтв е 3000 лв. Той получава и допълнителни суми под формата на ваучери за храна, телефон, дрехи и т.н.

Тъй като частната медия задължава и водещите на новините да правят репортажи, то Кадриев получава от време на време и хонорари. Те са между 150 и 200 лв. за материал, коментират журналисти от бтв.

При това положение е повече от странно решението на незнаен общински чиновник да даде тристаен апартамент на Кадриев на символичен месечен наем.

За подобен имот, самотни и безработни майки с деца и възрастни хора чакат с години и въпреки това не успяват да се уредят.

Бившата му съпруга Бонка Георгиева твърди, че е разглеждала въпросния апартамент с брат си и жена му. Те били социално слаби и получавали помощи от 120 лв. месечно. Младото семейство в момента изпитва сериозни финансови затруднения, тъй като са без доходи. Въпреки това, от Столична община са отказали да ги настанят в свой имот.

*Бонка и Юксел

Вместо тях, жилището от над 100 квадратни метра е получил Юксел Кадриев, който продължава да получава тлъстата си заплата от телевизията и в същото време се води “социално слаб”.

Екссъпругата му е убедена, че далаверата на Кадриев е станала с помощта на ниско поставена служителка на Столична община. Тя смята, че бившият й мъж не е давал рушвет, за да бъде настанен там, тъй като бил затънал в заеми и дължал пари както на банки, така и на повечето си приятели и колеги от телевизията.

Водещият убедил общинарката, че е самотен родител, който има задължението да се грижи за дъщеря си Габриела, присъдена му от съда след развода му с Бонка. Освен това семейството му, което живее в крайдунавския град Оряхово, било социално слабо и нямало възможност да му помогне със средства за закупуване на собствен апартамент.
 

Припомняме:

Наскоро в интервю за “Шоуто на Слави”, Кадриев обяви, че не е гей. Доказателство за твърденията му била дъщеря му, която той “сам направил”. „Аз съм хетеросексуален. Не съм гей", каза притеснен той. „Ти имаш доказателство, че не си гей и това е дъщеря ти", подкрепи го Слави Трифонов.

Новинарят заплаши Венета Райкова - водеща на предаването “Горещо” от конкурентната Нова телевизия, че ще я съди „заради изречени лъжи”.

Кадриев каза още, че Райкова го набедила, че нямал завършено висше образование. Освен това в същото това предаване бившата му съпруга Бонка пък твърдеше, че Юксел поддържа интимна връзка с мъж. Бонка го обвини, че има секс афера с топ ченге от ГДБОП. Тя заплаши, че ще покаже пред медиите снимката, на която двамата се целуват, ако не му позволи да се види с дъщеря си. Малко след това стана ясно, че Бонка се е видяла с дъщеря си.

*Юксел с дъщеря си

Снимка (водеща): Стоян Гребенаров