Новинарят на Би Ти Ви Юксел Кадриев избухна в писмо, отправено към медиите, публикувано от blitz.bg, в което каза, че иска да бъде оставен на мира.

Водещият изрази недоволството си от публикуваните материали по негов адрес, както и от придружаващите ги снимки.

Той е афектиран и от това, че се публикуват не само негови снимки, но и на дъщеря му Габриела, родителските права, върху която са предоставени на него.

Новинарят твърди, че никой не е искал съгласието му за публикациите – както на материалите, така и на снимките.

„С това писмо изразявам категоричното си несъгласие да бъда следен и сниман от подопечните ви работници, както и на страниците на списваните от вас издания да бъдат публикувани снимки на дъщеря ми и мои, а също така и данни от личния живот на дъщеря ми и от моя собствен.”

Афектиран от коментарите, които се вихрят по негов адрес, новинарят настоява в писмото си те да бъдат прмахнати заедно с материалите: „Настоявам да премахнете от страниците на електронните си издания всички материали, публикувани по мой адрес, както и коментарите под тях, които са обидни, лъжливи, съдържат неверни факти и данни и са откровено дискриминационни на расова и етническа основа”.

Писмото на Кадриев завършва с думите, че „подобни материали се отразяват на десетгодишната ми дъщеря”, като настоява да се прекрати „това настойчиво преследване, с което нанасяте дълбоко морални и психически вреди особено на моето дете!”.