Млад, висок, рус, със зелени очи и известен на това отгоре.

Така вероятно изглежда мечтата на повечето тийнейджърки по света и у нас.

Хич и не се чудете защо холивудските актьори с подобен външен вид се радват на голям успех. В случая обаче не става дума за тях, а за българин.

Той се казва Юлиан Вергов.

Роден на 15 юли 1970 г. Като ученик в руската гимназията в София бил голям хулиган. Два пъти го изключвали заради невъздържано поведение и се наложило да завърши средното си образование във вечерно училище, като през деня бил момче за всичко в Младежкия театър.

Юлиян споделя, че май си е чупил всичко, което може да се чупи. Преди време се сбил, в резултат на което пострадали и двете му ръце. В "Пирогов" обаче не ги наместили добре и кокалчетата останали да стърчат. Юлиян признава, че нерядко му се налага да се бие - много лесно избухва, особено като види как някой простак се прави на голям мъж.

Сигурно не знаете, че преди да стане актьор, Вергов четири години се е учил за инженер в МЕИ. Чак като станал на 28, решил да пробва силите си в театралната академия, но тъй като там имало възрастова граница за актьорите - 25 години, кандидатствал в колежа "Любен Гройс". За изпита го подготвила Лили Абаджиева и веднага след като го приели, го взела да играе в нейния "Хамлет". Иначе в колежа е бил в класа на Цветана Манева.

Напоследък Вергов предпочита да се снима в западни продукции, защото му е много по-интересно да работи в тях. Голямото му предимство пред повечето от неговите колеги е, че говори много добре английски. Впечатлението му от холивудските звезди е, че сред тях има и много готини хора, и олигофрени.



Фенките му сигурно ще бъдат разочаровани, че сърцето на чаровника принадлежи на една-единствена дама, която той смята за най-голямата си любов. Тя се казва Ирина и го е дарила с дъщеричка на име Алена. Двамата всъщност не са женени, но живеят отдавна на семейни начала. Вергов разказва, че по едно време решили да сключат официален брак, но четири часа преди да тръгнат за Гражданското, преценили, че няма смисъл да се занимават с глупости.