Актьорът е сред любимите звезди на екрана, но признава, че не обича да се гледа.

"Срамувам се от любовните сцени", сподели в телевизионно интервю Юлиан Вергов.

Причината за това неудобство обаче не е фактът, че трябва да интимничи с чужда жена, а не с половинката си. Всичко опирало до това, че за да стане истинско, човек трябва да влага чувства. Именно затова непрекъснато се притеснявал, което вероятно до известна степен помага за реализиране на дадените му образи.

"Мисля, че цял живот няма да стана актьор. Има хора, които обичат да обикалят от телевизия в телевизия - доставя им удоволствие. Не знам как намират време за това", добави още той.

Категоричен е, че известните хора у нас не са непременно богати. Той самият дълго време живял без заплата и се налагало да взима заеми от приятели. В момента дори още изплаща част от дълговете си. Все пак хубавото е, че няма афинитет към скъпи играчки и джаджи.

"Ако съм станал милионер и смятам, че си изкарвам парите с честен труд, бих се похвалил, защото това е достойно за уважение. Въпросът е колко искаш да се развиваш", сигурен е Юлиан, пишат от blide.bg.

Покрай последната си роля - на учител в нов сериал, коментира, че тази професия изисква страхотни умения - педагогически способности и подход. Той самият смята, че не би могъл да се справи, защото се притеснява да не обърка някое детенце. Затова никога не е имал подобни амбиции и оставя тази сфера на специалистите.

Решил да става актьор, когато бил много отчаян. Бил на 28 години, но по онова време нещата не му се получавали и решил да се пробва в друга посока. Помогнало му това, че е работил като сценичен работник, а и винаги е обичал театъра. В началото ръка му подал негов много близък приятел, който му дал пари да отиде на море и да реши какво да прави със себе си.