Юлиана Дончева заявява в интервю за сп. Стори, че е била поразена от негативните коментари на желанието й да има дете от съпруга си Стъки.

"Излиза, че в България е осъдително да искаш дете, и то поради фактора възраст. Това балкански манталитет ли е, не зная как да го нарека. По света изобщо не се поставя като въпрос" - коментира екс депутатката.

"Не става въпрос за случаи, когато не е собствен генетичния материал и подобни, а за вариантите, при които няма никакви пречки за майката и плода. Още повече сега, когато науката е достатъчно напреднала, правят се достатъчно изследвания в ранен етап, така че да се намали рискът от малформации. Но нашето общество явно реагира не особено цивилизовано. Не всички, разбира се, но много хора го правят."

Юлиана Дончева винаги е признавала, че мечтае за дете от новия си съпруг. Именно поради тази причина тя се отказва от участие в Bailando, тъй като според нея за да се случи щастливото събитие, най-важното е жената да е спокойна. "Синът ми също е готов за такава промяна. Той сам провокира такъв разговор, а това, което ми каза, беше: Единственото, което искам, е аз да разбера пръв от вас, а не от медиите. Той е на 16 години и не му беше лесно с всичко, което се изговори как е бил изоставен" - споделя Юлиана.

Тя казва, че синът й не е решил какво желае повече - братче или сестриче, Стъки мечтае за син, а самата тя иска просто да е живо и здраво.