Истинско съзвездие се събра на в началото на седмицата в зала „Сердика” на хотел „Шератон”. А виновникът за това стълпотворение беше превърналият се в ежегоден благотворителен търг на фармацевтична компания „АстраЗенека България”.

По време на търга, воден от Игор Марковски, бяха разпродадени 32 фотографии, дело на топфотографката Велислава Каймаканова – Ножарова. Търгуващите буквално изкупиха портретите като топъл хляб като ожесточено наддаваха и се бореха докрай желаната фотография да стане тяхна.

Началната цена на потретите беше 150 лв. като всяко вдигане се случваше със стъпка от 50 лв. Имаше и кадри, като този на Владимир Ампов – Графа, който започна с начална цена от 500 лв. по желание на самия купувач.

За да подпомогне за набирането на повече средства Юлиян Вергов се съблече гол и продаде блузата си с лика на Наум Шопов, която първоначално обяви, че няма да даде под 1000 лв., но в края на залозите актьорът се раздели с любимата си блуза срещу 750 лв.
Едни от най-скъпо изтъргуваните фотоси бяха тези на Христо Мутафчиев, Стефания Колева, Никол Станкулова, Диляна Попова и Койна Русева.

32 – а портрета бяха продадени за 31 900 лв. като към тях бяха прибавени още 900 лв. от входни такси, получени в деня на търга и така сумата се заформи в размер на 32 800 лв.

И вече е ясно, че набраните средства са достатъчни, за да бъдат изпълнени двете каузи, които бяха залегнали в Националната кампания „Да оставим следи”, провеждаща се под патронажа на Христо Мутафчиев. А именно – закупуването на медицински уреди за целите и нуждите на Дом за медико-социални грижи в гр. Силистра с директор д-р Таня Стойкова и осигуряване на безплатни прегледи за ранно диагностициране на рака на гърдата.

Снимки от събитието можете да видите в нашата Галерия

Ако и вие искате да се включите в кампанията и да подпомогнете деца със заболявания на нервната и костно – мускулна системи, можете да направите това като изпратите SMS с текст на латинеца DMS KAUZA на единен дарителски номер 17 777 за абонати на GLOBUL , VIVACOM и M-Tel

За изпращането на дарителски SMS ще бъдете таксувани с 1,20 лв. с ДДС

За повече информация посетете www.dmsbg.com

Дарителската сметка - BG45 UBBS 8002 1088 0490 30

Обединена Българска Банка, София - клон Иван Вазов