Юлияна Дончева е родена на 25 юни 1965 година в Шумен. Завършила е Университета по архитектура, строителство и геодезия. През 1990-1991 година работи в италианската телевизия RAI-2. После започва работа в БНТ, водеща е на модните предавания "Звезди в ефира'' и ''Стил''.

След това стартира свое собствено предаване -"Стилисимо". През 2001 година става депутат от НДСВ. През 2009 година Юлияна се омъжи за 16-години по-младия от нея световен шампион по свободни боеве Станислав Недков-Стъки, загърбвайки 20-годишен брак. Тази година Дончева беше избрана за общински съветник от ''Новото време'' във Велико Търново, пише blitz.bg.

- Юлияна, във вашата двойка сигурно Стъки ''вади'' повече пари?

- И двамата работим доста сериозно. Имам личен бизнес в Италия, той също извън спорта има бизнес за дистрибуция на минерална вода. Не водим луксозен живот, защото кризата е навсякъде. Той плаща хиляди левове за свои собствени наши и чужди треньори, за собствени спаринг партньори, за хранителни добавки, за спортни лагери... От нашата държава той не получава абсолютно нищо!

- А ти кога си гледала Стъки в инвалидна количка?

- Един-два месеца преди сватбата бяхме на подготовка в Лондон. Той получи травма и се наложи да се приберем с първия самолет. Трябваше да го докараме с инвалидна количка, тъй като не можеше да стъпва на крака си. Дори на сватбата ни той понакуцваше, но стискаше зъби.



- Страхуваш ли се за него?

- Да, страхувам се, но се опитвам да свикна. В момента той се състезава за американска федерация по смесени бойни изкуства. Ясно ми е вече, че не е лесно да си съпруга на професионален спортист. Те имат специален режим, ако са истински спортисти, а не от тези, които не излизат от нощните заведения... Станислав не си позволява да си ляга късно, яде специални храни...

- Как го отказа от ергенските му навици?

- Станислав не е живял с друга жена и затова и няма някакви лоши навици. А за ергенските... Много бързо разбра какво ме дразни. Като всеки мъж, обичаше да си разхвърля дрехите. Но вече знае, че това не го понасям и доста се старае.

- Да те върна сега към началото на вашата връзка. Вярно ли е, че бившият ти съпруг Горан и Станислав са били приятели?

- Не са били приятели. И до ден-днешен Горан и Стъки не са се срещали. Със Станислав се запознахме по време на изборите през 2009 година. Първоначално гледах на него по-скоро само като на приятел. Разликата във възрастта между нас ми се струваше доста голяма и затова не го допуснах бързо до себе си. Но в един момент нещата между нас просто се случиха. И всичко после се разви изключително бързо. За 6 месеца разбрах, че искам да живея с него. Казах на съпруга си, исках той да научи от мен и да не бъде наранен. Разбрахме се какво да направим, така че най-близките ни хора да бъдат най-малко засегнати от нашата раздяла...

- Как приема синът ти новото ти семейство?

- Дани е вече голям мъж, на 17 години, живее в собствено жилище. Апартаментът му е точно над този на баща му. А ние със Стъки живеем наблизо до тях в ''Бояна''. Съвсем умишлено си купихме апартамент там, така че Дани да е под непрестанен контрол.



- Искате ли вече дете?

- Пробваме, засега по естествен път. Като че ли не съм събрала още смелост за ин витро. Но предполагам, че в един момент и дотам ще се стигне. Засега не съм мислила за осиновяване... Стъки много обича децата, а и те страшно много го обичат, буквално го обожават. Явно те инстинктивно усещат, че той е добър човек. Много се дразня, когато някои се мъчат да го изкарат агресивен в живота! Това е абсурдно!

- Дори не може да го изкара от равновесие, ако някой мъж те погледне по-особено?

- Няма такъв, който да се е престрашил досега …

- Разочарова ли се от Царя?

- Царят допусна грешка с връщането на горите. Остави у хората впечатление, че едва ли не е дошъл в България, за да си ги вземе. Ако оставим настрана тази лична негова история, и доста хубави неща бяха направени... Очаквала съм нещо съвсем различно от политиката. Била съм наивна. Оказа се, че когато влезеш в активната политика, действат съвсем други правила. Там няма приятелство, няма морал, няма нормални взаимоотношения! Всичко е някакви сметки!