Тв водещата и бивша депутатка Юлияна Дончева стана майка за втори път на 49 години.

Тя роди момченце на любимия си Станислав Недков - Стъки и го кръсти на него, пише ''Всеки ден''.

Защо се реши на тази възраст да стане майка, какво е да преминеш през няколко неуспешни опита ин витро и как се чувства сега, научете от интервюто:

- Г-жо Дончева, как се чувствате, съвзехте ли се вече след раждането?
- Физически се оправих, остава да вляза във форма. В момента съм концентрирана изцяло в грижи за бебето.

- Плаче ли много малкият Станислав?
- Не, въобще. Много е кротък и лъчезарен, спокоен, което ни улеснява доста като родители, защото сами се грижим за него.

- По-нататък ще искате ли помощ от свекървата?
- Не засега, по-нататък може би. В момента са най-ценните мигове и сме си разпределили грижите със Стъки за малкия. Най-лесно е да дадеш детето на някоя от бабите или друг човек, но тогава изпускаш най-хубавите моменти.

- Стъки сменя ли памперси?
- Да. Много е сръчен. Грижи се изцяло за детето, дори когато сме и двамата вкъщи, предпочита той да го прави. Изключително всеотдаен е като баща.

- Кърмите ли детенцето?
- По принцип съм твърдо „за" кърменето. Но понеже малкият Станислав е доста лаком, сме на смесено хранене - и на кърма, и на хумана, защото има апетит и не му стига храната.

- Имате и по-голям син, който тази година навърша 19.

- Да, той завърши гимназия и преди дни ме зарадва с радостната новина, че вече ще бъде студент - приет е бизнес мениджмънт в Шефилдския университет, който от тази година вече има филиал и в България. Много се радвам, че не предпочете да отиде в Англия, каквито бяха намеренията му. Това беше изключително приятна изненада за мен.

*Стъки и Юлияна

- Какво ви каза, като разбра, че има братче?
- Много е горд и щастлив и чака малкият Станислав да порасне, за да започне и той да се грижи за него. Сега е много малък и той се страхува. Има чувството, че може да го нарани.

- Различно ли е майчинството на 30 и на 49 години?
- Почти 20 години ме делят от двете раждания и разликата наистина е изключително голяма. Когато сме млади, все имаме чувството, че нещо пропускаме, че трябва да започнем колкото се може по-рано работа и да градим кариера. Сега знам много добре какво искам и къде се намирам, житейският път ми е ясен. Нямам това нетърпение, което съм имала, когато съм била на 30 години. Влагам 100% от себе си в грижите си към малкия. Нямам усещането, че пропускам нещо, точно обратното. Изключително е да си майка на 49, препоръчвам го на всички жени в по-зряла възраст, над 40. Съветвам ги да не се страхуват, да бъдат по-смели. Това е най-хубавото нещо, което ми се случи.

- Неслучайно ви сравняват с Моника Белучи. Ласкае ли ви това, или всяка жена, водена от любов, може да направи чудеса?
- По принцип малкият Станислав е израз на огромната ми любов към съпруга ми. Затова се казва и така, затова се борехме няколко години, за да го имаме. Няма място за страх и притеснения.

- Минахте през няколко опита ин витро. Имало ли е моменти, в които сте искали да се откажете?
- Нормално е. Когато ти обявят отрицателния резултат, е нормално да не искаш да пробваш повече. Психологически трудно се приема подобна новина, но трябват сили, за да опиташ отново.

- Какво ви каза Стъки, когато видя сина си за първи път?
- Той присъстваше на самото раждане, държеше ми ръката. Беше трудно, защото бебето бе застанало в най-неподходящата позиция, но той беше до мен и каза, че никога не ме е виждал толкова щастлива.

- Планирате ли връщане в политиката, или ще наблегнете на телевизионната си кариера?

- Засега смятам само с телевизия да се занимавам. Жените по-трудно оцеляват в политиката, защото тя отново се превърна в мъжка професия. Имаше период - по времето на Симеон Сакскобургготски, в който дамите се справяха, докато сега трудно успяват да се задържат. Правилата станаха много груби.