В новия брой на “Звездно” гостува Юнона, която споделя как се е родила идеята да вземе участие в новия музикален проект на Денис – “Пушка”.

“Идеята беше негова. Обади ми се един следобед и аз естествено приех веднага идеята, защото съм твърдо за такива съвместни проекти между колеги. На мнение съм, че винаги е по-интересно, когато участват повече изпълнители”, признава Юнона.

За първи път във видеоклипа тя се появява с новата си визия на брюнетка, за която признава, че е спонтанно решение, което е било повлияно до голяма степен от моментното ѝ настроение. Напук на всеобщото мнение, че подобна промяна при жените често е свързана с новости в личен план, Юнона признава, че при нея всичко си е наред, а ежедневието ѝ е много по-интензивно от преди.



“Наистина съм страшно ангажирана”, откровена е изпълнителката пред водещата Петя Костуркова.

Тя допълва, че това до някаква степен е причина тази година да не е завършила студентския семестър с пълно отличие, както досега, но пък е щастлива, че все пак успява да съчетава нещата и да се усъвършенства. Научила е доста полезни неща в областта на фолклора – една трудна наука, която си има своите тънкости по отношение на изпълнението и интерпретацията на песните от различни фолклорни области.

Юнона споделя убеждението си, че всяка област е автентична сама по себе си и е много трудно да изпълниш песен от нея, ако не си живял и нямаш корени от там. Затова тя предпочита да изпълнява мелодии от Тракия – мястото, в което е родена или от Шоплука, откъдето е нейната майка.

По отношение на поп фолк проектите си Юнона разкрива, че доста се е забавила с появата на нов сингъл, но наистина с композитора Николай Пашев искат да изпипат всеки детайл и да представят най-доброто на публиката. Затова ѝ предпочита да не се ангажира със срокове, но вярва, че меломаните ще успят да се насладят на парчето това лято.

Освен работа, лятото за Юнона ще предложи и една приятна ваканция в компанията на нейната дъщеря Глория. Двете дами са избрали да почиват в чужбина, но засега певицата не издава повече за това пътуване.