За най-светлия и най-българския празник – 24 май, Музикална компания “Пайнер” и телевизия “Планета Фолк” отново подаряват на своите почитатели и зрители пъстра фолклорна броеница от мелодии, носещи послание за пролет… Музикалният филм “Пролет в Приказките 2016” ще ни върне към дните, в които бе заснета празничната програма с български народни песни с вълненията и впечатленията на част от артистите, участващи в нея.

Повече от 20 от най-обичаните и популярни имена на българската музика представят своите нови

, за да зарадват с тях всички, които са пленени от ритъма на българския фолклор. Ивана, Яница, Нелина, Мария Петрова и Юнона разказват как са създадени техните нови песни. С интересни моменти от телевизионните снимки се включват още Славка Калчева, Росица Пейчева, Иван Дяков, Ивелина Колева, Здравко Мандаджиев, “Канарите” и Формация “Паскалев – Пловдив. Към тях е присъединяват още Пепи Христозова, Деан Митев, Сестри Диневи и Николай Славеев.

“Пролет в Приказките 2016” – нещо очаквано от приятелите на българския фолклор, но и нещо ново, нещо вълнуващо и запомнящо се. - Специалният подарък на телевизия “Планета Фолк” за 24 май.

Източник и сн.: Planeta.tv