Любимият ни автор на кървави трилъри Коуди Макфейдън се завръща с нов роман: „Тъмната страна” (ИК „Сиела”). Книгата е трета от поредицата за агент Смоуки Барет – след „Човекът сянка” и „Лицето на смъртта”, преведена на десетки езици и продадена в над 3,5 млн. копия само в Германия!

Американецът Коуди Макфейдън – автор на хитовите трилъри „Човекът сянка” и „Лицето на смъртта”, превърнали се в бестселъри както у нас, така и в света – отново е тук, за да ни разкаже третата история от поредицата за хладнокръвната агентка Смоуки Барет. В „Тъмната страна” ще изникнат прекалено много тайни от миналото, които преплитат лъжи, изневери и особено мрачни желания.

Съдбата на хладнокръвната агентка Смоуки Барет е да преследва и залавя „най-лошите от най-лошите” убийци. На всичкото отгоре Смоуки трябва да превъзмогне загубата на съпруга и детето си, убити пред очите й от поредния маниакален убиец, който, освен друго, обезобразява и лицето й. Сега Смоуки се изправя пред тайните на младо момиче, убито показно по време на полет. Какво може да крие това невинно наглед създание, подбудило такова жестоко деяние? Пред агент Барет и елитния й екип ловци на хора, събрани специално по случая от самия директор на ФБР, на когото дърпат конците от още по-високите етажи, стои задачата да намерят отговора на този въпрос.

Смоуки знае от първа ръка какво е да загубиш дете. Тя черпи сила от тъмата в себе си и приема лично всяко убийство. В този толкова заплетен случай ще й се наложи да хукне по петите на несравнимо жесток убиец, който е успявал десетилетия наред да убива безнаказано – без да оставя каквито и да било следи. Сега, решен най-накрая да се разкрие пред света, маниакът качва онлайн записи от своите престъпни деяния. Той смята всички за прикриващи греховете си виновници, които заслужават смъртна присъда. Смоуки и екипът й са предизвикани пряко. А някъде там един човек е намерил начин да прониква в най-интимните кътчета на душите на хората и да ги наказва за всяка тяхна премълчана тайна…

Подобно на „Човекът сянка” и „Лицето на смъртта”, преводът на „Тъмната страна” от английски език е Коста Сивов. Дизайнер на корицата е отново Живко Петров.

Коуди Макфейдън е име с утвърдена репутация в трилъровия жанр. Автор е на 6 романа, в 5 от които главното действащо лице е агент Смоуки Барет. Забележително постижение и доказателство за умението му да пише в сферата на остросюжетната литература е, че само в Германия от тази негова поредица са продадени повече от 3,5 млн. копия.