"Край с алкохола! Няма как вече да пия, лекарите не дават. Лошо нещо са това болестите." Това заяви пред "България Днес" титулуваният певец Радо Шишарката.

В сряда вечерта той се завърна към участията си в нощните заведения на Студентски град, след като преживя труден момент от живота си. Певецът получи мозъчен кръвоизлив преди повече от два месеца и продължава да се възстановява от опасното медицинско приключение.

Драмата със здравословното състояние на се разигра в началото на февруари тази година. "Радо участваше в снимките за новия сезон на "Столичани в повече", когато изневиделица му прилошало. Не знам дали от притеснение или от нещо друго, но не се почувствал добре. Скенерът показал, че има мозъчен кръвоизлив", разказа пред вестника съпругата му Силвия. Певецът престоя няколко дни в софийски болници, преди да бъде изписан с решение на лекарите, че няма опасност за живота му.



След продължително възстановяване в домашни условия Шишарката отново се завърна към участията. Вече гостувал на няколко места из страната, а от сряда се завърна и на сцената в столицата. Заради дългото му отсъствие нощните заведения се надпреварват да го канят, а той с охота приема ангажиментите.

"Казвам му, че трябва да го дава по-спокойно, но той не ме слуша. Не може да се задържа дълго време вкъщи и иска постоянно нещо да прави. Чувства се по-добре, когато е сред хора и ги забавлява с песните си", заяви с усмивката чаровната му съпруга.

На участието си в Студентски град Бате Радо, както е известен сред най-близките си приятели, обаче изглеждаше видимо уморен. Все пак събра сили да обиколи по всички маси, да се снима с всеки желаещ и да поздрави специално празнуващите. Специално внимание обърна и на младите студентки, които щастливо пърхаха около музикалния си идол.

"Активна личност съм, постоянно искам да правя нещо. Не ми е в сърцето да се залежавам по болници или вкъщи. Затова, когато се почувствам още по-добре, започвам отново с участията", завърши по категоричен начин изпълнителят на вселенския хит "Тигре, тигре".

"Ще се оправя, но ми трябва още време. Трудно е, не е приятно, но и това ще се преживее. Няма да се предаваме, ще продължаваме да живеем на максимум, както е било винаги", обясни с типичния си позитивизъм Шишарката.

Радо не пропусна да изпее и силно емоционалната си песен "Бели птици и куршуми". Огромна заблуда е, че парчето е посветено на Васил Илиев. "Никога не съм казвал подобно нещо - не знам защо го пишат. Песента за Васил се казва "Спомени", а "Бели птици и куршуми" беше включена в един диск на Слави Трифонов", внесе яснота легендарният изпълнител.