Колегите на фолк певицата с най-дългата коса Румяна напълно са забравили за нея.

Тя бе погребана в бургаските гробища, а днес гробът й е занемарен и пустеещ, разказаха пред „Всеки ден" очевидци.

Тя загина точно преди 16 години - на 30 юли 1999 г., в жестока автомобилна катастрофа при сливенското село Блатец по пътя Бургас - София.

Днес да посетят последния дом на красавицата се сещат само двете й деца Илиян и Марияна, но това се случва по няколко пъти в годината. Част от феновете й до ден днешен тъжат за нея, слушат песните й и я издигат на пиедестал, но колегите й от фолк жанра не се сещат за нея. „На колко свои колежки подаде ръка и помогна, а днес не се сещат една свещичка да запалят", коментират разочаровани приятели на Руми. Близките на червенокосата красавица я помнят красива и все усмихната.

Румяна загина в катастрофа на път за участие във Видинско. Тя и приятелят й Любо бързали за изявата и любовникът й кара с над 150 км/ч. Фолксвагенът на гаджето й се врязва челно и на място загива дългокосата певица. Децата й - Илиян, тогава на 12, и Марияна, пострадаха тежко при инцидента. След време те се възстановиха напълно от травмите си, но не и от загубата на майка си. Шофьорът на колата, който бе и гадже на фолк певицата, се отърва най-леко от зверския инцидент. Близките на дългокоската и до днес обвиняват Любо за смъртта й.

Хора от нейния кръг разказват, че дни преди необратимата случка Румяна се е сънувала с побеляла коса. Попитала децата си какво ли може да означава, а те погледнали в съновника, където пишело, че ще се сбъдне желанието й. „Какво беше желанието ти, мамо?", пита я дъщеря й. Румяна казва: „Не искам да остарея!" - спомнят си потресени приятели на изпълнителката на „Две очи разплакани".