10-годишният Калоян Гешев от София е новият “Taлант на България” в седмия сезон на “България търси талант” по bTV. Зрителите посрещнаха с възторг победата му, но някой се учудиха защо на сцената до него не бе учителят му Георги Георгиев, който миналата година остана на второ място, видя Hotnews.bg. „Предполагам,че има доста състезатели по скоростна калкулация у нас,но те двамата са голям тандем. И много се надявах да видя на сцената,при връчване на наградата и учителя.Може би от силната емоция,забравиха за него.Честита победа и на двамата!И скоро световния рекорд ще бъде български“, пише зрителка.

Гешев се яви в шоуто с невероятни умения по скоростни изчисления. Младият математик спечели титлата и наградата от 50 000 лв. в шоуто, в неделя вечер, благодарение на уникалните си способности и вота на зрителите - с убедителна преднина пред втория претендент. На финала Калоян опита да постави Световен рекорд по скоростно изчисляване и реши на живо десет задачи с 5-цифрени числа за по-добро време от очакваното, като допусна само една грешка.

Тя му попречи да постави рекорда си официално, но не му попречи да е победител в седмия сезон на грандиозното шоу. Водещите - Сашо Кадиев и Дани Петканов съобщиха, че лично са свидетели как Калоян е решил задачите цели четири пъти преди финала – всеки път по време на репетициите, но явно напрежението и емоциите от живото изпълнение са оказали своето влияние. “Чувствам се много щастлив, че спечелих тази огромна награда!“, каза малкият-голям математик от сцената и поздрави останалите страхотни таланти, които останаха след него.

Във финала на един от най-оспорваните сезони на “България търси талант” зрителите на bTV видяха отлично подготвени, уникални и запомнящи се талантливи участници, с мисии и каузи достойни за уважение. За първи път целият финал на шоуто на живо бе с жестов превод, което го превърна и в първото развлекателно предаване у нас и в Европа, достъпно за всички глухи хора. И този път хиляди фенове проследиха развръзката онлайн в 360-градусов стрийм на talant.btv.bg. След дълго отсъствие от музикалната сцена, специален гост в “България търси талант” бе Руши, който представи хита си “Всичко се връща” - с нов, ефектен аранжимент, танц и визия.