Задържаният в е контролирал продажбата на наркотици на територията на столичното 6-то РПУ.

Той е определян като най-агресивният играч на пазара, който опитвал да заеме нишата в бизнеса с дрога, освободена след ареста на Златко – Баретата, твърди в. “Всеки ден”.

Целта на Байков била да стане монополист на наркопазара в София, а след това да се насочи и към други градове. Твърди се, че името на Бойков все още не било достатъчно популярно на широката публика, но нямало дилър, който да не е чувал за него. За разлика от други ъндърграунд герои, Ицо Байков има семпла биография. Задържан е през 2002 г. за грабежи, а две години по-рано в Перник – за отвличане.

Работел във “Фирмата” на Златко Баретата преди около 5 години, при това на най-ниско ниво. По това време разнасял дрога в столичния квартал “Белите брези”, където живеел. След ареста на Баретата, Байков започнал да работи за себе си. През последните две години станал много силен. Наскоро се опитал да завземе територията на 4-то РПУ, като мачкал дилърите на отговорника за района – Радослав Иванов – Темерута. По жестокост той даже надминавал Евгени Стефанов – Женята. Казват, че веднъж лично отрязал пръстите на провинил се наркодилър пред очите на пищящата му жена и детето му. Байков обяснявал на всички, че той е “човекът за цяла София”.

Неотдавна дрогиран се разкрещял в столичен клуб: “ Аз съм новият бос! На мен ще се отчитате? Какви са тия Таки, Демби, Баретата? Всички гниди да треперят!”

Сам пускал слух, че броил 200 бона за свободата си през миналата година. Тогава Байков бил арестуван за жесток побой над дилър, но бързо се спасил от килията. В началото на годината в ГДБОП получават информация, че той се крие в апартамент в софийския квартал “Лагера”. Жилището се оказва на улица “Ами Буйе”, недалеч от магазина на “Шкода”. Арестът става в началото на февруари. Мъжът е задържан в кафене в същия район. Веднага след това антимафиотите обискират жилището и откриват там 25 грама кокаин, 80 грама амфетамин, марихуана и незаконен пистолет. Това обаче е недостатъчно да остане в ареста. Байков се измъква сух, защото апартаментът, в който са намерени дрогата и пистолетът, не е негов, а той живеел там с приятел и гаджето си.

Сега Байков живее в квартал “Белите брези” и всеки ден може да бъде видян в заведение до бензиностанция. Той официално има две фирми и бизнес с фитнес зали и заведения.