Британски съд призна за виновни двамата обвиняеми за заговора за убийство на 25-годишната певица Джос Стоун.

Кевин Ливърпул беше осъден на доживотен затвор без право на предсрочно освобождаване в течение на 10 години и 8 месеца, а присъдата на неговия съзаклятник Джуниър Брадшоу ще бъде обявена по-късно.

"На пръв поглед изглежда, че става дума за ненормален план на ненормален човек... но в действителност е много реалистичен план", заяви съдия Франсис Гилбърт.

Служители на Скотланд Ярд задържаха двамата край дома на Стоун в Девън през юни 2011. При обиска полицията откри у арестуваните самурайски меч, а също така нож, чук, ръкавици и черен плат, пише btvnews.bg. В автомобила, с който нападателите бяха пристигнали, бяха открити записки, от които става ясно, че те са искали да отрежат главата на певицата, а тялото й да хвърлят в река. Самите заподозрени винаги са отричали своята вина.

В хода на процеса стана ясно, че у дома на единия от обвиняемите е открит дневник, в който фигурират имената и на други звезди от световния шоубизнес, сред които Бионсе и Еминем. Не е ясно дали Ливърпул и Брадшоу са планирали да убият и тях.