Умението си да заплита шпионски интриги ще тества актьорът Захари Бахаров в третия сезон на култовия полицейски трилър „Бюрото на легендите” научи „Монитор”.

В поредицата, чиито нови серии стартират довечера по френския Canal+, българската звезда ще скочи в кожата на руски доносник. Как героят му ще повлияе на Генералната дирекция за външна сигурност, ще проследим в четири епизода.

Бахаров ще разменя крошета за сефте с Малотру (Матийо Касовиц) и компания във втория епизод от новия сезон.
Сюжетът на сериала се фокусира около група от френски тайни агенти. След като се завръща от мисия в Дамаск, Малотру попада в

Генералната дирекция за външна сигурност, където задачата му е да набира подходящи кадри за работата под прикритие. „Бюрото на легендите” се разработва с помощта на френското министерство на отбраната, което дава становището си по всички технически въпроси. Причината – сериалът и неговият шоурънър Ерик Рошан черпят вдъхновение от актуалните събития на международната карта. В проекта, получил зелена светлина за още един сезон и американски римейк дни преди старта на новите епизоди, българска следа ще остави и Антония Малинова, която от години живее и работи в Париж. В редиците на Бюрото тя също дебютира от трети сезон, където ще изиграе учен, изследващ земните пластове под морето край Истанбул.

Да играе руснак в чуждестранни продукции пък се превръща във визитна картичка на Захари Бахаров. Седмица преди Canal+ да излъчи първия му епизод в „Бюрото на легендите”, ще видим възпитаника на Надежда Сейкова в сериала на National Geographic - „Геният”. Проектът се фокусира върху иронията в живота на Алберт Айнщайн, когото не одобряват за учител, но впоследствие става един от най-великите умове в света. В главната роля влиза носителят на „Оскар” Джефри Ръш, а Бахаров ще сложи пагоните на руски генерал в шестия епизод на продукцията.

Първият пробив в телевизионното кино за Захари се състоя през 2015 г., когато той изненадващо се появи в ключов епизод за сезон пет на „Игра на тронове”. В хитовото фентъзи на HBO той бе Лобода, лидер на племето Дан, което обитава земите на диваците отвъд Вала. Тогава Бахаров изкара една седмица в Белфаст в компанията на Кит Харингтън и българския хореограф на бойните сцени.