Актьорът Захари Бахаров ще сложи пагоните на руски генерал в английския сериал „Гений”, научи „Монитор”.

Продукцията на National Geographic се фокусира върху иронията в живота на Алберт Айнщайн, когото не одобряват за учител, но впоследствие става един от най-великите умове в света. В главната роля ще видим носителя на „Оскар” Джефри Ръш, който претърпява драстична визуална метаморфоза под хаотичните коси на Айнщайн.

Бахаров участва в един епизод, става ясно от справка в IMDB, а световната премиера на първия сезон е през април. Любопитен е фактът, че покана за кастинг за същия проект имаше и братът на Захари - Явор. Той беше тестван за ролята на румънския философ Морис Алвин, приятел на откривателя на атомната бомба, веднага след излизането си от „ВИП Брадър” миналия октомври. Тогава актьорът сподели, че е имал само три часа, за да научи сериозен обем с реплики на английски, а повече подробности за проекта са му били снесени след прослушването.

Това е вторият пробив в телевизионното кино за Захари Бахаров. През 2015 г. фенът на сноуборда и Red Hot Chili Peppers изненадващо се появи в ключов епизод за сезон пет на „Игра на тронове”. В хитовото фентъзи на HBO той бе Лобода, лидер на племето Дан, което обитава земите на диваците отвъд Вала. Тогава Бахаров изкара една седмица в Белфаст в компанията на Кит Харингтън и българския хореограф на бойните сцени.

Режисурата на „Гений” е поверена на Рон Хауърд („Шифърът на Леонардо”, „Ангели и демони”, „Ад”). Сериалът е вдъхновен от биографията на Айнщайн от Уолтър Исаксън, а снимките по проекта бяха предимно в Прага.

„Ако се абстрахираме от научните постижения на Айнщайн и се запитаме каква е била младостта му, кои са били приятелите му, враговете му, противоречивия му любовен живот – това са все аспекти, непознати за широката публика. Това ме привлече в продуцентския екип и като режисьор на пилотния епизод”, коментира пред Vanity Fair Хауърд.