Захари и Явор Бахарови са най-актуалните братя актьори, окупирали големия и малкия екран.

Звездата на Народния театър Захари, който изгря в киното с “Дзифт”, играе главна роля в премиерния Love.net, който се очертава да е комерисален хит. Предстои да го видим и като дясната ръка на мафиотски бос в криминалния сериал на “СИА” и БНТ “Под прикритие”. По-малкият му брат Явор амбициозно го конкурира - стана разпознаваем за тийнейджърите в “Стъклен дом”, а после и в “Тилт”, който още е на голям екран.

- Захари, Love.net е първата българска кинопремиера, която министър-председателят почете. Ласкае ли ви това?


- Радвам се, че му е останало свободно време на човека. Всеки трябва да може да отиде на кино, дори премиерът.

- Покрай вас и брат ви киното ни напоследък се “набахари”. Дали няма да дойдете в повече на зрителите?

- Няма. Заграждаме територии, увеличаваме пазарни дялове и няма да спрем, докато не покрием всичко възможно. Сега ще регистрираме “Бахаров” като търговска марка и почваме братя по братя да ги изхвърляме от пазара. Първо - Чучкови, после Коен, може и Галеви.

- Т. е. двама Бахарови не са много за българското кино?

- Малко са. Сега подготвяме и чисто ново поколение, снахите също са в бизнеса. Зрителите и чекмеджето няма да могат да си отворят, без да видят някого от нас.

- Успокоителното е, че поне сте добри.


- Вие го казахте.

- Брат ви Явор има главна роля в “Тилт”, вие - в Love.net, кой филм ще е фаворитът на публиката?


- Много ми харесва изобщо, че в българското кино започна да се говори за конкуренция, за бокс офис, за фаворити. Самата идея, че такъв разговор съществува, вече е новина. Така трябва. Нали сме в развлекателния бизнес. А иначе е ясно - Love.net ще е №1! Надявам се филмът да стигне до много хора - това му е целта. Няма мизерия, няма посткомунистически преход, трагедии, мутри. Love.net е много лека за гледане романтична история, с хумор, сатира и забава. Предстоят ви час и четиридесет минути - пуканки, водичка, количка - идеално кинце. Излизаш и отиваш на вечеря с усмивка, защото си прекарал добре. Филмът е пазарно ориентиран и ми се иска пазарът да откликне подобаващо.

- Заговори се, че филмът ще наелектризира публиката с хард еротика - действително ли е така?

- Не съм забелязал да има нещо скандално еротично. Голяма част от отношенията в интернет са на сексуална основа, нали? Така че освен за любовта естествено става дума и за секса като нейна поанта. Хората търсят някъде “да го направят” и логично няма как еротиката да отсъства от филма. Но няма никакви бруталии.

- Героят ви хлътва по скъпо платена компаньонка от специализиран сайт (изиграна от манекенката Диляна Попова). Как се готвихте за ролята, правихте ли си профил в сайт?

- Продуцентите бяха направили профил на героя ми. В началото на снимките самият аз си отворих фалшив профил, но ми се видя доста тъпо, после забравих паролата и въобще не влязох. Това не е моят тип общуване. Вижда ми се странно. Предпочитам да си говоря с хората на живо.

- И да давате интервюта не ви е любимо занимание. Как се почувствахте в кожата на журналист от лайфстайл списание, дори участвахте във филмова планьорка...

- Да, участвам в една планьорка и мисля, че изглежда автентично. Колкото до героя ми, той е нахакано журналистче, което си мисли, че е хванало Господ за шлифера и си намира майстора, както става с много наши съвременници. Но моят човек си работи сам, има редакционни кадри, но не го виждаме много в средата му там. Той е надувка, въобразява си, че е гонзо журналист, мисли си, че е Хънтър Томпсън. Играя не толкова като журналист, а като човек много надъхан и нахален, дори леко нагъл, защото е интелигентен и знае, че с това превъзхожда мнозина.

- Христо Шопов казва за себе си, че вероятно е старомоден, но е невъзможно да падне в капана на виртуалната любов. Явно и вие?


- Аз също мисля, че не бих могъл. Използвам интернет за баналните неща, в сайтове за запознанства не влизам. Но не защото съм старомоден. Тези сайтове може би просто скъсяват увертюрата и времето от първото здрасти до леглото. И това е всичко. То и целият свят се движи по-бързо, никой вече не се ухажва години наред - да й седиш под прозорците и пр., сега нещата стават по-бързичко. Но сайтовете не помагат да се заобичат двама души.

- Какъв е вашият стил на ухажване - бързо или бавно?

- Моля? Аз съм обвързан мъж, с дете! И какво значи бързо или бавно, колкото е необходимо - толкова. Понякога се налагат обходни действия, друг път се стреля направо. Но вече не си спомням, това беше много отдавна.

- Търпи ли днес любовта повече компромиси?

- Любовта според мен не се е променяла с времето. Компромиси винаги са необходими, иначе нещата се разпадат. Не мисля, че нещо се е изменило съществено. Например изневярата си е изневяра и преди, и сега. Хората са си същите, и любовта си е същата - със или без интернет. Като си сваляч, ти си си сваляч и в мрежата. Ако не си - не си и в мрежата.

- Вярвате ли повече на връзка, започната в реалността, отколкото на химията в интернет?

- По-скоро съм консервативен. Имам известни предразсъдъци към виртуалната любов. Ако знам, че двама души са се запознали в мрежата, ще се озадача: вярно ли, бе, ама това е малко странно. И ще имам едно наум. Но съм чувал за много такива случаи и мисля, че съвсем скоро виртуалните връзки ще изглеждат съвсем нормално. Това, че задръстеняци като мен не ги приемат, нищо не означава. Благодарение на интернет първите срещи и първите намирания стават много по-лесно. Оттам нататък обаче никакъв интернет не може да ти помогне.

- Получавали ли сте неприлични виртуални предложения?

- И да съм получавал, няма да ви споделя. Защото тези предложения са си за мен. Анонимни са. Реакцията ми е да ги трия с хиксчето.

- Къде ви беше по-трудно - на снимките на “Дзифт” или сега?


- О, “Дзифт” е друга работа, там беше доста по-тегаво и откъм снимки, и откъм материя. Love.net беше много лек за правене и се надявам да е лек и за гледане. Всички се познавахме, приятели сме и атмосферата на терена беше много приятна - без зор, без никакви драми. И мисля, че това се вижда и на екрана.

- След “Дзифт” и тук попаднахте на менекенка...


- Чудя се и аз откъде този късмет при мен.

- Не ви ли се иска вече професионална актриса за партньорка?

- Питайте онези, които правят кастинга. Аз не подхождам различно. Единствената разлика може би е това, че когато не играя с професионални актриси, не мога да боравя със сленга, с който бих боравил. Защото няма да ме разбере. Сега да не излезе, че да си добър и професионален актьор е лесна работа. Не, за много неща си трябва артисти.

- Как се чувствахте до Христо Шопов, с когото сте екранни братя?

- Това ми е трети филм с Христо. Той на мен ми е стар войник, това е - правя лицеви опори, козирувам...

Източник: в. "Труд"