Звездата на Народния театър Захари Бахаров напусна България след края на четвърти сезон на „Под прикритие”, твърди „Ретро”.

Актьорът е не просто заминал на кратка почивка, ами ще живее няколко месеца в чужбина с идеята да пробие и направи кариера там, а защо не след това да се установи и трайно. Подробности от плана му остават неизвестни дори за най-приближените му колеги, но е ясно, че в следващите месеци адресът му ще е лондонски.

В Англия Иво Андонов от хитовата крими поредица на БНТ имал много приятели и съученици, част от които били заети в сферата на театралното изкуство и филмовата индустрия и именно те му предложили да се ходи на кастинги и да опита късмета си най-сетне на Запад.

Самият актьор наскоро сподели в едно от редките си интервюта, че планира да замине в странство, но от суеверие на издаде подробности.

„Нищо особено няма. Отивам за няколко месеца да заредя батериите. Нещо като Гуардиола след Барселона и преди Байерн”, в типичния си стил заяви Бахаров.

На като истински професионалист ще се връща за всичките си театрални роли, както и за да се вижда със съпругата си Диана Алексиева и двете им деца.

Блондинката е тв водеща и работи усилено, заради което няма как да го придружи зад граница, но пък и тя планира често да отскача до Лондон, за да се събира заедно семейството.



„Захари наистина трябва вече да пробие навън, защото има зверски талант и не бива да се затваря само в България, пише pik.bg. „Под прикритие” беше продаден в много страни и се излъчва с успех по чужди телевизии. От много места заваляха оферти към него, но вероятно е избрал Лондон, защото там има близки”, обясняват запознати с делата на актьора.

Колегите му от сериала пък подозират, че е възможно Бахаров да е решил да поживее в Лондон, за да усъвършенства английския си. Той знаел добре езика, но пък имал проблеми с акцента, за които сам призна преди време.

„В общи линии го говоря добре. Но имам акцент и си давам сметка, че мога да го преодолея само с много усилия, и то навън. В чуждите продукции обаче рядко ми се налага да го използвам. Във филма на Долф Лундгрен играя руснак и не се старая да говоря кой знае как. Перкам, както знам. Самото участие във филма обаче е незаменим опит. До този момент не бях правил чист екшън, в който нося два калашника, стрелям през половината време, участвам в каскади. Беше забавно, научих много неща”, признава актьорът.



Миналата година той усети отблизо какво е да си до световните знаменитости на червения килим. Той и съпругата му присъстваха на бляскавата церемония по връчването на големите награди на култовото списание „Емпайър”.

„Да бъдеш в компанията на актьори от ранга на Гари Олдман и Дани Де Вито е просто страхотно, а да преминеш по червения килим наравно с тях е неописуемо. Щастлив съм, че бях част от тази фантастична вечер и искрено се надявам съвсем скоро да имаме поводи за радост именно на такива събития, където признание ще получават български филми”, сподели Бахаров след завръщането си от Лондон.

Мега събитието в Лондон бе незабравимо преживяване за него и именно тогава вероятно е решил да опита късмета си на Запад. Въпреки това той не е готов да се раздели с родната сцена и колегите му са категорични, че ще се прибира за всичките си постановки, както и ще продължи да се снима в играта на „Националната лотария”, където е водещ.

Предаването също е много важно за актьора, не защото го дават в национален ефир, а защото има възможността да раздава пари и да прави хората щастливи, което признава, че го зареждало с много позитивна енергия.