Захари Бахаров планира да зарадва родните почитатели на театралното изкуство в Лондон, Англия, разбра big5.bg.

„Опитваме се да направим гостуване с "Дакота" в Лондон. В момента разговаряме с Българския културен център там," сподели в социалната мрежа звездата от „Под прикритие".

Творбата на световноизвестния испански драматург Жорди Галсеран още с излизането си преди 20 години печели приза „Игнази Иглесиас" и е един от най-поставяните му текстове в театрите в цял свят. "Пиесата е увлекателна и хитро написана ... трудно можеш да „хванеш" времето, наяве или насън се случва ...", споделя Бахаров.

Главният герой, Иполит Харама, работи това, което иска, има съпруга, която обича и всеки момент чака да му се роди дете, което още отсега обожава. Но най-неочаквано целият му живот се преобръща. След две седмици в кома, той започва да сънува кошмари, а те, един по един, започват да се случват. Светът на Иполит губи своите очертания и вече никой не може да разбере къде свършват сънищата и откъде започва истината.

Според режисьорът на постановката Владимир Пенев „си е истинско предизвикателство и голяма възможност за всеки режисьор да интерпретира на театрална сцена такъв текст и да го направи с точно този актьорски екип. Захари Бахаров, Юлиан Вергов и Владимир Карамазов са една от най-темпераментните актьорски комбинации в българския театър и като добавим към тях и изключителната Александра Василева, мисля, че се получи един доста вълнуващ прочит на „Дакота" на Жорди Галсеран."

Захари разясни на феновете си кой е истинският му профил във фейсбук, след като няколко човека се представят за него: „Направих си труда и поисках от Фейсбук да удостовери със "синя чавка", че това е официалната страница и се поддържа (и) от мен самия. От тук нататък, ако следите някой малоумник, който се представя за мен, проблемът си е ваш.