Велизар Соколов, по-познат на меломаните като Заки от „Авеню“, призна, че често се срамува от това, че е роден в България.

„Звучи ужасно, знам. Но не е нормално 80% от енергията си да влагаш в преодоляване на пречки, а едва оскъдните останали 20 % в нещо творческо и ползотворно“, изповяда се той пред Нова Телевизия.

Тригодишната пауза в отношенията с дуетната му половинка Боби Иванчев била продуктувана от желанието им да се развиват като отделни личности. „

Стигнахме до момент, в който искахме собствени семейства. Дотогава всичко беше общо, наше. Заедно сме от трети клас, музиката и впоследствие бизнесът ни събраха. Имахме като че ли нуждата да пораснем като индивидуалности“, смята Заки, който е сред най-уважаваните адвокати по авторски права у нас.

Колко силен е обмена на енергии на "Авеню" с феновете ще разберем на концерта им на 16 ноември в зала 3 на НДК, с който ще представят новия си албум.

„Един от пропуските, които си отчитаме като група е, че не сме се срещали достатъчно много с публиката. Зала 3 ни носи сантимент, защото именно там за първи път представихме клипа към „Бягство“, отбеляза Соколов. Той добави, че най-голямата грешка на бандата от гледна точка на музиката е вторият й албум „Лабиринт“.

„Вместо да продължим да поднасяме емоционални песни, заради които всъщност хората ни обикнаха, ние решихме да експериментираме. Казахме си, че ще го раздаваме по-рок. Опитахме се да вложим разум вместо емоция и сгрешихме“, признава Заки.