Днес от 19:00 ч. в Зала 6 на Националния дворец на културата (НДК) ще се проведе заключителният концерт на международния уъркшоп върху заглавието “Дон Карлос” на Джузепе Верди, организиран съвместно между Двореца и Фондация “Дарина Такова”.

Събитието, посветено на Никола Гюзелев, е част от предхождащата програма на тазгодишното издание на Новогодишния музикален фестивал (НМФ) и в него участие ще вземат избрани 16 певци от България, Сърбия, Чехия и Италия. Те работиха усърдно в периода 23-29 ноември под менторството и зоркия поглед на световните оперни звезди от Италия - мецосопранът Лучана Д’Интино и басът Роберто Скандиуци, които са от топ-изпълнителите на две от централните роли в „Дон Карлос“ (Принцеса Еболи и Крал Филип II). Самите те имат дългогодишен педагогически опит с майсторски класове и индивидуални уроци и консултации.

В концерта участие ще вземe и виртуозният пианист Милен Станев. Отделните изпълнители ще представят различни фрагменти от “Дон Карлос” и ще покажат своя напредък от проведения уъркшоп.

Това е вторият пореден майсторски клас, който организира Фондация “Дарина Такова”, съвместно с НДК, след успеха на предишния уъркшоп с Карло Коломбара през пролетта.

Билети за събитието все още могат да бъдат закупени на касите на Билетен център - НДК и Ticketportal.