Топдизайнерът на френската модна къща "Кристиан Диор" Джон Галиано е бил задържан за кратко от полицията в Париж заради антисемитски изказвания и предполагаемо нападение.

Инцидентът се разиграл в четвъртък пред смаяните погледи на десетки посетители на бар в престижния квартал "Маре", където традиционно се събират евреи.

Арт директорът на "Кристиан Диор" пиел алкохол в големи количества, преди да се нахвърли с люти обиди на евреите и да атакува седяща на съседна маса двойка. Полицията бързо потушила разправията и арестувала Галиано. Дизайнерът, който е редовен посетител на парижките барове, бил освободен малко след това и засега няма да му бъдат повдигани обвинения във връзка със случая.

Галиано започва кариерата си през 1985 г., когато издава колекция за абитуриенти, вдъхновена от Френската революция. Скоро след това представя първата си колекция по време на Британската седмица на модата. През 1990 г. се мести в Париж. През 1995 г. става творчески директор на модна къща "Живанши", а година по-късно отива да работи за "Кристиан Диор".

В момента Галиано подготвя есенно-зимната колекция на "Диор" за 2011 г., която ще бъде показана по време на седмицата на модата в Париж на 4 март. Полицейски източник е заявил пред Ройтерс, че причината за избухването му най-вероятно е стресът, на който е подложен поради предстоящото събитие.

Сред многобройните почитатели на луксозните облекла на Галиано и негов личен клиент е била и покойната принцеса Даяна.