Заплахи, обиди и нападки получава Ирина Тенчева в социалната мрежа, съобщава HotArena.

Жената на Иван Христов сама се „похвали“ за нелепите съобщения, които е получила във Фейсбук. „Ти сама се срина, този разговор ще види бял свят“, я заплашва потребителката Ива Костадинова.Повод за гнева й стана пост на Ирина, в който тв водещата пише, че новата й любима дума е „гьонюл“ (от турски: „знаещо сърце“).

Интернет потребителката Ива явно ненавижда турския и напада публично Ирина заради симпатиите й към езика.

„Позагубихте се! Върнете се към българщината...! Нямаме нужда от турцизми в този момент. Издигнете старите български имена... Всеки ден слушаме турцизми и не са ни нужни. Повдига ми се от либералщината в този смисъл...! Докога? Водещи сте на предавания... кой друг освен вас...! Гьонюл...! Нашите деди са умирали за правото да запазят имената си“, избухва в коментарите потребителката.



„Ива, подозирам, че днес просто не ти е ден. Иначе не намирам обяснение за реакцията ти:) Красиви думи има във всеки език. Както и красиви хора във всички точки на света. Както и предубедени, разбира се“, опитва се да успокои тона Ирина, но хейтърката продължава: „Ирина, днес не мисля, че не е моят ден. Мисля, че българките само захапват такива като мен, колкото и да са истински“.

В крайна сметка Ирина завършва безсмисления разговор с извода, че Ива има нужда от помощ. Реплика, която изкарва потребителката извън релси и тя напада Тенчева със следното лично съобщение: „Слабост е да не дадеш израз на изказ. Не ти хареса отговорът ми и завършекът. Имаш нужда от помощ. Ще те въздигне ли?! Не, не мисля. Аз винаги мога да намеря отговор. Точно днес сама се срина. Този разговор ще види бял свят.”