Започнаха битките за престилки в третия сезон на любимото кулинарно шоу MasterChef по bTV.

В най-голямата кухня на България влязоха десетки от най-добрите хоби-готвачи в страната, за да докажат своята техника, креативност и решителност. За един час те трябва да приготвят авторска рецепта, с която да впечатлят тримата кулинарни експерти – Виктор Ангелов, Андре Токев и Петър Михалчев и да спечелят мястото си в елита на MasterChef.

Пред екипа на „Тази сутрин” по bTV председателят на журито Chef Виктор Ангелов заяви, че очаква неочакваното от тазгодишните претенденти за заветната престилка. Според него те трябва да притежават комплекс от качества, за да преминат предизвикателствата по пътя към финала. И се надява да комбинират типичните за първи сезон на шоуто изобилие от характери и личности с фантастични идеи и изненадващи ястия от второто издание на гладиаторските битки.



Chef Петър Михалчев предупреди, че компромиси остават вкъщи, но нямат място в кухнята на MasterChef. Това е арена на сериозна битка между хора, готови да покажат „нещо зрелищно, интересно и вкусно”.

Критериите за оценка на Chef Андре Токев включват правилна обработка на продуктите, подбор на техника, механика на работното място, визия на ястието и разбира се – вкусът! Той пожела на хоби-готвачите да бъдат креативни и да се забавляват, а на себе си и на колегите – „да ни изстрелят в космоса”!

Едно от първите ястия, които ще опита журито на MasterChef е гъши дроб върху канапе от козунак и шоколадов сос. Неговата авторка призна, че се чувства в свои води, тъй като твори шедьоври за своя съпруг и двете си дъщери от дълго време.