Започнаха приготовленията за традиционния 36-часов кино и театрален маратон в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов", който тази година е посветен на 140-годишнината от рождението на Кръстьо Сарафов и ще се проведе на 14-ти и 15-ти май 2016 г.

Няколко седмици преди официалния старт на лятото, възпитаниците на Академията за театрално и филмово изкуство ще отворят врати за всички зрители, които искат да надникнат във врящия живот на учащите артисти.

В рамките на 36 часа публиката ще може да се запознае с работата на студентите през изминалия сезон под формата на представления и прожекции. Освен това техните гости ще могат надникнат зад кулисите на театралния факултет - благодарение на предвидените отворени часове.

Още една от добрите новини е, че Маратонът се завръща към оригиналния си формат и отново ще има представления и прожекции и през нощта. В същото време ще протече и честването на 70 години от основаването на Академична библиотека и архив НАТФИЗ. Организаторите на Маратона ще отбележат събитието със специална изложба.

В момента програмата се запълва активно и очакванията на Студентски съвет – основен организатор на 36-часовия кино и театрален маратон, са да представят около 30 представления и открити часове на сцените на Учебен куклен театър и Учебен драматичен театър, както и филми на сегашни и бивши възпитаници на Академията, които ще бъдат излъчени в Учебната кинозала.

Студентски съвет и всички участници в маратона посвещават организацията и усилията си на честването на 140 години от раждането на Кръстьо Сарафов.