Специалното изложение на Дисни, което се провежда на всеки две години в Калифорния, D23 възнагради търпението на феновете с две грандиозни новини.

Беше обявено началото на снимките на първия филм от нова антология в света на Междузвездни войни Rogue One. Режисьор на лентата е Гарет Едуардс (Годзила). Филмът се фокусира във времето преди Нова надежда, когато бунтовниците се опитват да откраднат скиците на омразната Звезда на смъртта. Тази част от поредицата ще бъде продуцирана от номинираната цели 8 пъти за „Оскар“ Кейтлин Кенеди (Джурасик парк, Индиана Джоунс) и се очаква да излезе на голям екран на 16 декември 2016 г.

Създателите са събрали звезден актьорски състав, сред които номинираната за Оскар Фелисити Джоунс (Теорията на всичко), Диего Луна (Мляко), носителят на Оскар Форест Уитакър (Последният крал на Шотландия), номинираният за Еми Бен Менделсън, Дони Йен (Блейд II), Джян Уен (Дяволи на прага), Алан Тюдик (Позабременяла, Като рицарите) и Риз Ахмед (Лешояда).

„Действието в Rogue One се развива преди Междузвездни войни: Нова надежда и завива от основния сюжет на сагата, но носи класическте елементи на поредицата“, казва Кейтлин Кенеди. „Ще навлезем в нова територия, която изследва сблъсъка през призмата на една наземна война, без до губи от атмосферата на Междузвездни войни, която феновете познават толкова добре. Гарет е много иновативен режисьор и съм развълнувана, че ще работя с него и невероятния актьорски състав, който сме събрали.”

Междувременно, на D23 беше обявен и режисьорът на Междузвездни войни: Епизод IX, който трябва да излезе на голям екран през 2019 г., Колин Тревъроу (Джурасик свят), който сподели, "Натоварени сме със задачата да разкажем нови истории на едно по-младо поколение, което заслужава това, което ние имахме – собствена митология. Ще го направим като се възползваме от нещо, което Джордж Лукас подари на всеки от нас: безкрайно въображение, изобретателност и надежда.“

Президентът на Lucasfilm Кейтлин Кенеди сподели, че от момента, в който е гледала Безопасността не е гарантирана, има огромното желание да работи с Тревъроу. Безспорно най-големият му успех е режисьорската работа по блокбъстъра на 2015 г. Джурасик свят.
Междузвездни войни: Епизод IX ще завърши третата трилогия от поредицата филми, започнала с Междузвездни войни: Силата се пробужда, който излиза на 3D, IMAX 3D и 4DX на 18 декември!

Специална изненада за феновете беше излизането на сцената на режисьора на Междузвездни войни: Силата се пробужда Джей Джей Ейбрамс, който представи лично новите попълнения в актьорския състав - Джон Бойега, Оскар Айзък, Дейзи Ридли и Лупита Нионго. Заедно с тях на сцената излезе и Харисън Форд.