От днес – 20 август, Народен театър "Иван Вазов" започва продажбата на билети за своите спектакли.

Първото премиерно заглавие за сезон 2014/2015 е на Явор Гърдев - "Жана" от Ярослава Пулинович. Спектакълът ще има своя премиера и в рамките на Международен театрален фестивал "Сцена на кръстопът" Пловдив, 2014.

На фестивала Народен театър "Иван Вазов" ще участва и със спектаклите "Любов" от Елин Рахнев, режисьор Лиза Шопова и "Херкулес" от Фридрих Дюренмат, режисьор Ивайло Христов.

В края на септември предстои гостуване на спектакъла "Хамлет" на Явор Гърдев на един от най-големите Шекспирови фестивали в Гданск, Полша. За първи път в програмата на фестивала ще има българско участие с адаптация на спектакъла.

Пиесата ще се играе на български език (в превод на проф. А.Шурбанов), като ще бъде субтитрирана едновременно на полски и английски, в съответно подбран полски превод и с оригиналния Шекспиров текст от първото фолио.

През септември почитателите на театралното изкуство ще могат да гледат юбилейно 50-то издание на представлението "Духът на поета", стотно на "Аз плащам" и 50-то на "Дребни брачни престъпления", изиграни на сцената на Народния театър.