Тази есен най-големият и успешен музикален формат X Factor се завръща, за да затвърди максимата, че е форматът, дал на родната музикална сцена най-много таланти.

X Factor отново ще има запазено място в прайм тайм ефира на медията, а всички, които вярват, че го притежават и заслужават да бъдат на голямата сцена, вече могат да се записват за участие на сайта на предаването http://xfactor.novatv.bg/

И до днес, с два успешни сезона зад гърба си, талантите, открити благодарение на шоуто, продължават да се реализират изключително успешно: само преди броени седмици, по време на церемонията на връчването на тазгодишните награди на БГ Радио, Жана Бергендорф представи своя дебютен сингъл – песента „Самурай”, създадена във Великобритания от двама от най-успешните музикални продуценти на Острова – Рей Хеджис и Найджъл Бътлър.

На същата церемония, отново X Factor-и си тръгнаха с не една престижна статуетка – Михаела Филева, която заслужено се класира на финала на Dancing Stars и уверено върви по пътя на миналогодишния победител в шоуто Ангел Ковачев, бе обявена за БГ изпълнителка на 2014. X Factor дуетът Ангел и Моисей стана БГ дуо 2014.

След издаването на няколко хитови парчета, човекът, който пръв покори сцената на шоуто – Рафи, съвсем скоро ще зарадва феновете си с още два хита. След броени дни зелена светлина ще види новата песен на друг талант от шоуто – Теодора Цончева и парчето „Зелена светлина”, в което ще я видим заедно с Део и Тодор Гаджалов.

По своя първи сингъл работят и другите двама финалисти от втория сезон на X Factor – успоредно с подготовката на соловия си сингъл, рап сензацията Атанас Колев се включи и в изненадваща колаборация с Deep Zone Project, където освен като вокал, е отговорен и за текста на хип-хоп частта в песента.

Съвсем скоро се очаква и първото парче на Ана Мария, която ще видим в дует с друго откритие на X Factor – Богомил от първия сезон на шоуто.

Продуцент отново ще бъде Магърдич Халваджиян и екипът на Global Films.

Кои ще бъдат новите звезди на родната музикална сцена, които X Factor ще открие? Кои ще бъдат водещите и кои ще влязат в ролята на ментори – отговорите ще разберем съвсем скоро.