Вяра Анкова е започнала да обмисля рокадите в БНТ, след като преди броени дни седна на горещия шефски стол на "Сан Стефано". Сега интригата е кой ще влезе в Управителния съвет на държавната телевизия.

Най-големите залози са за завръщането на Константин Каменаров в медията, която той напусна преди доста години. За него опциите били две - Коко или ще дава гласа си в Управителния съвет, или ще е изпълнителен директор. Много спрягано е и името на дългогодишния телевизионер Бойко Станкушев, който от три години е управител на "Хелт медия груп". Пред "Всеки ден" той потвърди, че има покана от Анкова, но до сериозни разговори не са стигнали. "Нека се видим с нея и уточним точно за какво става въпрос и ще реша дали да приема или не", коментира Станкушев.

В листата на кандидатите е и Поля Станчева. Бившата генерална директорка на БНР сега е общински съветник от ГЕРБ. "Никой не е говорил с мен до този момент и не ми е предлагал участие в състава на Управителния съвет", заяви тя пред онлайн изданието.

Четвъртият и най-сигурен член на УС е самата Вяра Анкова, а като пети служител в БНТ подозират Георги Тенев по-рано от "Библиотеката", по-късно от "Голямото четене", който е съпруг на новинарката Евгения Атанасова. На ръководен пост в медията вероятно ще остане и Екатерина Генова, която до момента беше шеф на сателитния канал на БНТ.

Вакантно е и мястото за шеф на Дирекция "Новини и актуални предавания". В момента и.д. е Милена Цветанска, която замества Анкова, докато беше в отпуска преди гласуването.

Източник: "Стандарт"