По-рано през седмицата Yahoo публикува на страницата си в рубриката за развлечение заглавието: „Шарън Стоун е заподозряна за обира на бижута в Кан“.

По-надолу сайтът се позовава на „Върайъти“. Заради невероятната догадка около обира, естествено новината е била сред най-четените в сайта. И докато сайтът трябваше да се обяснява за статията, се оказа, че тя е взета от сатиричния холивудски сайт „Hollywood & Swine“. „Върайъти“ са я препечатали в рубриката „Хумор“, пише blitz.bg.

Yahoo е трябвало да проверят източника си. Но е напълно в стила на „Върайъти“ да препечатват такъв тип сатирични новини. Във версията на изданието за тази история се съдържа следното изречение:

„Сатира: Съдържанието не е от „Върайъти“, но го намираме за много забавно“. Укорите към Yahoo са, че трябва да си подобри методите за събиране на новини, а към списанието – че трябва да предвижда последиците от статиите си.

Статията „разкрива“ защо Шарън Стоун не е участвала във филми в последните 10 години. Доказва се, че актрисата краде сцени от филми, за да улесни обирите, в които участва. Въпреки етикетите „хумор“, статията спокойно може да бъде сметната за клевета. Заради това Yahoo са си я коригирали.

В самия материал пък пише: „Френската полиция назова Шарън Стоун като основен заподозрян за дръзкия грабеж, при който 1,4 млн. долара в бижута бяха откраднати от хотел по време на фестивала в Кан. Според властите, те се спрели на звездата от „Първичен инстинкт“ като основен заподозрян, след като справка в сайта IMDB е показала, че тя не е участвала във филм повече от 10 години. Това прави посещението й на фестивала крайно подозрително“.

И по-нататък: „Когато френските детективи довели Стоун за разпит, тя веднага започнала да им рецитира реплики от популярната скандална сцена в „Първичен инстинкт“. След това се опитала да прелъсти детективите, като кръстосвала и разтваряла крака, но детективите й обяснили, че никой не искал да вижда тази сцена от 90-те години.“