Шеф Петров се самообяви за най-успешния сред всички съквартиранти в тазгодишния „ВИП Брадър“.

Оказва се обаче, че славните времена за него отдавна са отминали и само за няколко месеца два от ресторантите му са били поставени под банков запор.

Бизнесът на най-арогантния и безпардонен участник в историята на шоуто е обгърнат от мистериозни схеми. Фирмите, които стоят зад ресторантите му, са регистрирани на името на жена му и близки хора от семейното им обкръжение.

През 2014-а тя и още 4-ма съдружници учредяват дружеството „Сикрет спот“, което се развихря по-късно като заведението на шеф Петров на Св. Влас.

Очевидно богатите собственици на яхти не са оценили гениалността на гурме кулинаря, защото след година имуществото на фирмата е запорирано по искане на една от банките, а курортният ресторант успява да оцелее само един летен сезон. От тази година същото място е собственост на конкурента на шеф Петров – Андре Токев. След провала край морето „великият везир“, както шеговито съквартирантите наричат кулинаря, се пробвал да пробие в Банско. Изисканото му заведение в зимния курорт обаче също попаднало под запрещение само няколко месеца след грандиозното откриване.

Упоритият шеф Петров дори след това не се отказал и създал нова фирма, която де факто стояла зад прословутия му ресторант на Жълтите павета в столицата. Засега заведението било без запор и кредиторите нямали финансови претенции към шефа, но нека бъдем оптимисти – фирмата е едва на няколко месеца, коментират враговете на топкулинаря. Негови бивши съратници разкриват и други съмнителни факти от на пръв поглед впечатляващата му биография.

Неколкократно в ефира на шоуто Петров натъртва, че е бил главен готвач в прочутия из цял свят първокласен ресторант „Кастийо де Хавиер“ в Таррагона. Между разказите на собственика на класното заведение и тези на родния готвач обаче има сериозни разминавания. „Ресторантът съществува от 1989 г. и за целия период аз съм единственият главен готвач тук“, казва шефът Хавиер Рикари. Той допълва, че си спомня ясно Боби Петров, който навремето бил при него като обикновен чирак и се занимавал с почистването на помещенията. Най-сложното нещо, което някога му възложили, било да обезкости няколко килограма риба.