Знаете ли, че има пет вида тапири и всичките са застрашени от изчезване? Най-чаровен е тапирът Бамбам - герой на детската поредица „Манго и Бамбам”.

Той е страхлив, но любопитен. Когато плува, използва хобота си като шнорхел. Харесва бананови палачинки и дъвчащи бонбони и вече влезе в книжарниците заедно с приятелката си Манго Всичкова.

Двамата са главни герои от поредицата бестселъри „Манго и Бамбам” на авторката Поли Фейбър и илюстраторката Клара Вулайъми. Първата книга от тях „Съвсем НЕ-прасе” излиза на български език с емблемата на издателство „Лист” в същата година, в която покори и света. Томчето от 144 страници проследява приключенията на момиченцето и неговия четириног другар между улиците и сградите на един много забързан град.

Историите на Манго, която я бива в какво ли не, и малайзийския тапир Бамбам, са истории за сърдечност и топлота. Уж са писани за деца от 5 до 9 години, но ще ти сгреят душата дори да си на 99.

Един ден докато си говорели на чаша кафе, Клара казала на Поли: „Защо не напишеш книга за мен”. Поли се сепнала. Тя обичала да пише, но само в собствения си блог. Без много да му мисли, приела предизвикателството. „Ох, добре. Но за какво?”, попитала. „Трябва да е за животно, за което все още няма разказана история”, отвърнала Клара. Поли се разходила из зоопарка в Лондон и си харесала малайзийския тапир. От този момент нататък е съчинила три книги за Манго и Бамбам...