Ако Меган Маркъл стане част от семейството на принц Хари, много е вероятно най-близките й приятели да започнат да посещават Лондон по-често. Нека видим кои от познатите на актрисата ще видим сред гостите на кралската сватба, ако Меган и Хари все пак се сгодят.

Напоследък все по-разгорещено се обсъжда скорошния годеж на принц Хари и Меган Маркъл, при което интересът към „американската Пепеляшка“ нараства. Но актрисата по нищо не прилича на приказния персонаж, с когото я сравняват. Меган има „лъскав“ живот, успешна актьорска кариера и верни приятели от трансатлантическия елит. Така че ако Маркъл се установи в Лондон, това ще даде нов импулс на светския живот на британската столица. На гости със сигурност ще идват световноизвестна тенисистка, нюйоркска it-girl, съпруга на важен политик, боливудска звезда, известен дизайнер и много други.

Заинтригувахме ли ви? Вижте тогава чии имена се крият под гореизброените „титли“.

Маркъс Андерсън - краля на партитата и член на ръководството на частните клубове Soho House

Това е човекът, запознал Меган с принц Хари – Маркъс Андерсън. С актрисата са приятели от години, техни снимки заедно са се появявали неведнъж в социалните мрежи. Самата Меган навремето спомена Маркъс като „един от най-близките й приятели“.

Андерсън е роден в Онтарио, където се запознал с потенциалната годеница на принца. На 19 години се преместил да живее в Лондон и за да си изкара прехраната, започнал работа като сервитьор в частния клуб Soho House. Талантът и общителността на младежа не останали незабелязани, скоро Маркъс се издигнал до директор по въпросите на глобалното членство в клуба. Пак той открил клон на Soho в Торонто – точно когато в града била и Меган, на снимачната площадка на „Костюмари“ (точно така, сериалът за нюйоркските правни акули всъщност е заснет в Канада).

Именно Андерсън решавал кои от заможните канадци са достойни да получат членство в клуба му и кои ще бъдат обречени да гледат този остров на елитния живот отдалеч. Самата Меган не присъствала на откриването на клуба, за сметка на това покана получил местният прочут майстор-готвач Кори Вичиело, с когото актрисата излизала преди принц Хари.

Меган и червенокосия аристократ се запознали именно „на територията на Маркъс“ – в Soho House в Лондон, където принц Хари има почетно членство.

Софи Грегоар Трюдо – първата дама на Канада, активистка за равенство между половете

Близка приятелка на Меган е и бившата телевизионна водеща и настояща съпруга на канадския премиер Софи Грегоар. Даже спокойно можем да я наречем наставница на кандидат-принцесата. Двете жени наистина си приличат донякъде – също като Софи Меган се готви да жертва славата си, за да стане „половинка“ на един много известен мъж от крайно специфично семейство. Свекърът на Софи Пиер Трюдо е бил един от най-противоречивите премиери на Канада, а свекървата й – доста щура актриса, която според слуховете е въртяла любов с всичките музиканти от Rolling Stones. За семейството на принц Хари няма какво да говорим…

Двете дами си приличат и по любовта си към модата, светските събития (те често се срещат на партитата на Маркъс в Soho House) и благотворителността. Софи Грегоар се определя сама като „активистка за равенство между половете“ (докато Меган е последователка на организацията „ООН-Жени“) и участва в националната програма «Because I Am A Girl», която е насочена към преодоляване на дискриминацията на жените в обществото. Освен това Софи и Меган участват в един и същ проект, осигуряващ доставки на чиста питейна вода към страни от Третия свят.

С две думи – имат много общо. Серена Уилямс – световноизвестна тенисистка и доверено лице на Меган

Известната тенисистка и канадската актриса се запознали на благотворителен футболен мач през 2014 г., след който Серена просто отишла до Меган и решила, че добре ще се забавляват заедно. „Много бързо намерихме общ език“, разказва Маркъл, „снимахме се, смяхме се и си говорихме, не за тенис или кино, а за стандартни „момичешки“ неща. Така започна приятелството ни“.

Меган поздравява Серена за всяка нейна победа. През 2015 г. например, когато тенисистката спечели среща в Австралия, актрисата написа в Туитър „Толкова се радвам за теб! Много ми се иска да те прегърна!“.

„Тя веднага стана за мен човека, на който мога да се доверя за всичко“, споделя Меган. „Мога да й пиша съобщения, докато пътувам, да идвам на всеки неин мач или просто случайно да обядвам с нея в центъра на Торонто. На една възраст сме, и двете обичаме люти сосове и обожаваме модата. Но това, което ни свързва най-силно, са винаги високите очаквания, безкрайните амбиции“.

През 2016 г. Меган отишла на Уимбълдън не само заради Хари, но и заради приятелката си. Актрисата също така посетила дефилето на Серена на Седмица на модата в Ню Йорк и дори я споменала в не твърде приемливото за годеница на принца интервю за Vanity Fair.

Самата Серена също не спира да хвали приятелката си в пресата. В едно интервю тя заявява: „Тя има просто сияйна индивидуалност. Винаги съм й казвала „Меган, просто бъди себе си. Не бива да се криеш“.

Приянка Чопра – боливудска звезда и Мис Свят 2000

Бившата носителка на титлата Мис Свят Приянка Чопра е направила успешна кариера не само в Боливуд, но и в Холивуд. С Меган се е запознала преди две години на едно парти в Торонто. Оттогава двете актриси са много близки. Те редовно публикуват свои съвместни снимки в социалните мрежи, забавляват се в Soho House в Торонто и Ню Йорк и ходят на партита в Лос Анджелис.

Приянка, също като Меган, е активистка. Звездата на „Спасители на плажа“ от години е посланик на UNICEF (впрочем, наскоро беше на мисия в Йордания). За това доколко добри приятелки са индийката и канадката можем да съдим по коментара на Чопра относно интервюто на Меган за Vanity Fair. „Меган заслужава нещо повече“, заяви боливудската звезда. „Имам предвид, че тя не е само актриса, но и активистка и филантроп .Не знам, може би ще си имам проблеми заради това изказване, но ще го кажа – това е сексизъм. Аз съм феминистка, обичам мъжете, но трябва да има някакъв баланс, равенство, в което жената да не е просто притурка към мъжа“.

Джесика Мълроуни – топ-стилистка, работила за политици

Канадската водеща стилистка Джесика Мълроуни и Меган Маркъл са приятелки вече от 6 години. Първоначално професионалните им отношения (Джесика обличала актрисата след пика на популярността й заради „Костюмари“) много бързо прераснали в дружба, изпитана от времето.

Нещо повече, именно Мълроуни помогнала на Меган да промени стила си така, че да се доближи той до сдържания британски стил. Сега Маркъл се облича като младата принцеса Даяна и чака годежния пръстен от принц Хари с подходящ тоалет.

Всъщност Джесика знае от собствен опит как трябва да се обличат половинките на „силните на деня“. Все пак самата тя вече от няколко години е снаха на Браян Мърлоуни, бивш премиер на Канада. Сега освен Меган Маркъл и други звезди от шоубизнеса клиент на Джесика е и Софи Грегоар Трюдо – образът на първата дама на Канада при посрещането на херцога и херцогинята на Кеймбридж през 2016 г. е съставен именно от Мълроуни.

Освен това двете жени ги свързва любовта към публичния живот. И двете водят (Меган вече не) собствени блогове, често ходят на светски мероприятия и се заиграват с пресата. Така че ако мис Маркъл тази есен сподели откровенията си с Vanity Fair, то мисис Мълроуни направи още по-голяма стъпка и продаде снимките на децата си на местното списание Hello!, за което беше остро критикувана от канадската общественост.

Миша Нону – известна дизайнерка

Моделиерката Миша Нону (сред почитателите й е и Пипа Мидълтън) е родена в Бахрейн, израснала е в Лондон, завършила е образованието си в Париж, а сега живее в Ню Йорк. Така че в колекциите й непременно се срещат намеци за нейната мултикултурна принадлежност. Това ги обединява с космополитната Меган, в чиито вени тече и африканска, и ирландска, и холандска кръв.

Като много други приятели на актрисата, Миша даде коментар за големия репортаж за Меган във Vanity Fair. Според Нону двете се сприятелили от първия миг и оттогава двете ги обединява особена „невидима връзка“. „Нейната сила е в състраданието й към другите“, казва дизайнерката. „Повечето работа, свършена от нея, не става достояние на широката публика“.

По време на почивката си в Европа през 2016 г. Меган и Миша били заедно, затова моделиерката е една от първите, узнали за романтичната връзка на актрисата с принц Хари. Впрочем самата Нону също е косвено свързана с британското кралско семейство. Бившият й съпруг Аликзандър Гилкс винаги е бил добър приятел на принц Хари и на херцога на Кейбридж – дори е присъствал на сватбата на последния. Именно той помогнал веднъж на принцеса Юджийн да започне работа в компанията му Paddle8, а Пипа и Джеймс Мидълтън дори са били почетни гости на сватбата му с Миша през 2012 г.

Абигейл Спенсър, „близначка“ по дух

Абигейл Спенсър също участва в „Костюмари“, където изигра любимата на Харви Спектър Дейна Скот. Момичетата общували активно пет години, докато Абигейл не напуснала сериала. После разредили контактите си, но това не ги направило по-малко близки.

Абигейл и Меган се определят като „близначки“, защото са родени на един и същи ден – 4 април 1981 г. И двете са били омъжени и са се развели по време на снимките за сериала. Спенсър обаче била „госпожа“ доста по-дълго – цели осем години.

Тя също дала коментар за Vanity Fair. За Меган Маркъл Абигейл казва „Тя има много топъл, елегантен стил, който не може да се определи конкретно. Това е класика извън времето“.

Оливия Палермо – светска лъвица и икона на стила

Нюйоркската it-girl и канадската актриса се запознали преди три години на модно мероприятие, организирано от Marchesa. Меган неведнъж е признавала, че Оливия за нея е безспорна икона на стила. Именно Палермо помогнала на актрисата да пусне своя собствена линия бижута през 2015 г. и е била споменавана много често в блога на Меган.

Миналата година Оливия участва в личния проект на Маркъл „Girl Squad“, в който на платформата на блога на актрисата The Tig светската лъвица сподели спомени за своята майка.

Текст: Woman.bg