Зара от MasterChef се събра с баща си

18 януари 2019 | 16:59
Прочетена
1198
 

Малко повече от месец преди старта на кулинарното шоу на добрия вкус, поредицата на „Преди обед“ „Гладиатори в кухнята“ се завръща с нови вкусни рецепти и емоционални истории. В няколко поредни петъка Венета Георгиева ще среща зрителите на bTV с бивши участници от MasterChef, чийто посоки в живота изцяло се променят, благодарение на участието им във формата.



Първата среща в кухнята е с Лъчезара Павлова - момичето с трудно детство от Благоевград, което днес е професионалист-готвач и смело реализира мечтите си. Тя създаде прецедент в четвъртия сезон на MasterChef, като получи покана за работа и от тримата членове на журито. Днес тя е част от екипа на Лео Бианки и готви авторски италиански рецепти за стотици гости. Специално за екипа на „Преди обед“ Зара приготви свинско бонфиле с фондю от пармезан и чай от ябълка и мента.



Като първа стъпка 250 г. месо се готви на сювид за 90 минути на 56 С с масло и розмарин. Зара посъветва зрителите на bTV да използват тенджера с вода, да поддържат една и съща температура и да увият продукта в стреч фолио, за да заместят сювид уреда. След това филето се нарязва на три еднакви части и се увива в тънки ивици лардо ди колонната (италианска сланина). Пече се за 10 минути в загрята до 200 С фурна. 50-60 мл. готварска сметана се загрява на котлона и към нея се добавят 2-3 с.л. пармезан. При постоянно бъркане за няколко минути се получава лек и апетитен фондю сос. Като последна стъпка Зара приготви „чай от ябълка с мента“ като изтиска сока от настъргана ябълка и го редуцира на котлона с няколко листенца прясна мента. Ястието се сервира като филето се поставя върху фондю соса, гарнира се с овкусени крутони с розмарин, сол и пипер, свежи подправки и няколко капки „чай от ябълка“.



За да гарнира вкусната храна с емоционална история, Зара Павлова сподели, че животът й се е променил коренно с влизането й в кухнята на MasterChef. В рамките само на година тя сменя Благоевград и сервитьорската професия със столицата и готварската куртка. Въпреки носталгията по родното място и близките си, тя е щастлива, че е постигнала амбицията си да „хвърли таблата и да грабне черпака“. Радва се на гордостта на семейството и приятелите си, а най-голямата новина след участието й в MasterChef е, че баща й се е свързал с нея и вече са много близки. След години на раздяла, той е гледал репортаж с дъщеря си, осъзнал е, че тя не му се сърди и не го обвинява в нищо и я е поканил на среща. От тогава са неразделни и се радват на споделени мигове заедно. 

Автор / Източник:

HotNews.bg

Свързани новини

Коментари

Добави коментар

Екипът на Hotnews.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Hot

Розмари се пусна гола

Ники Кънчев похвали естетското фото

Николета с бельо за порно

Плеймейтката шокира с моделите си

Никол Шерцингер е по-секси от всякога

Животът за брюнетката продължава с пълна сила

Виж още от Hot

Специален проект

Да оставим следи ІІІ

Новини

Михаела от „София-ден и нощ” показа бременно коремче

Елизабет ражда от приятеля си Марин Методиев

Благо Джизъса си нае устата готвачка

Тя е една от участничките в Hell's Kitchen

Нора Недкова обърка езика

Феновете я сравняват с Божинов

Представяме ви Червената Мата Хари или "Желязната жена"

Биографичен роман разказва за загадъчната Мура - съветски и британски агент

Кобилкина: Казах на мъжа ми, че не го обичам

Две седмици след като се запознали гъркът й се обяснил в любов

Ководеща на Гала реве в ефир за момче

Андреа Банда Банда се разделила с най-добрия си приятел заради жена

Зейнеб празнува ЧРД цяла седмица (Снимки)

Маджурова стана на 34 години

Силвена Роу: Суперхраните ме подмладиха с 20 години

Участничката в журито на MasterChef свалила холестерола си и увеличила колагена с тялото си

Отиде си дизайнерът, който обяви Адел за дебела

Карл Лагерфелд почина на 85 години, след като дълго време лъжеше кога точно е роден

Познахте ли го?

Една от светските ни персони изненада с младежките си снимки

Модните гафове на Ким Кардашиян

Въпреки критиките, тя има 127 милиона последователи

Шеф Токев отслабва с джинджифил

Кулинарят компенсира с разтоварващ ден, ако предния е прекалил със сирена и вино

Плеймейтки във война заради рокля

Райкова и Бадер с еднакъв модел

Майсторът от "Бригада Нов дом" стана и радиоводещ

Влади Караджов издава хитринки за евтини ремонти

Асдис Ран показа нов татус

Ледената кралица сложи стилна рисунка на ръката

Тв и Риалити

Нора Недкова обърка езика

Феновете я сравняват с Божинов

Ководеща на Гала реве в ефир за момче

Андреа Банда Банда се разделила с най-добрия си приятел заради жена

Силвена Роу: Суперхраните ме подмладиха с 20 години

Участничката в журито на MasterChef свалила холестерола си и увеличила колагена с тялото си

Виж още от Тв и Риалити

Издънки

Съдът: Мъжът на Анита е допринесъл за смъртта си

Сексбомбата има да излежава още месец и половина

Кобилкина: Казах на мъжа ми, че не го обичам

Две седмици след като се запознали гъркът й се обяснил в любов

Бившият на Мегз: Задраскал съм я с дебелия маркер

Юлиян Ненчев избухна отново срещу брюнетката

Виж още от Издънки

Култура

Кристиан Костов е номер 1 в Китай

Талантът ни оглави най-голямата китайска стрийминг платформа

Tom Odell пие наше вино преди концерта си

Британската сензация ще пее на 15 февруари зала 1 на НДК

"Ритон" изпя танго за влюбени с фрагменти от "Кармен"

Песента отново е по текст на Драгомир Драганов

Виж още от Култура

Fashionista

Какво е бъдещето на Chanel?

След смъртта на Карл Лагерфелд, кой ще заеме мястото му?

Отиде си дизайнерът, който обяви Адел за дебела

Карл Лагерфелд почина на 85 години, след като дълго време лъжеше кога точно е роден

Модните гафове на Ким Кардашиян

Въпреки критиките, тя има 127 милиона последователи

Виж още от Fashionista

Вашите лични данни

Ние събираме и обработваме Вашите лични данни.

За осигуряване на правата ви по GDPR, молим за Вашето съгласие.

Ще използваме данните за осигуряване на по-доброто Ви преживяване на нашите сайтове.

Ако натиснете бутона Приемам всички, ще дадете съгласието си на нас и на всички трети страни, описани детайлно в Политиката за поверителност и Политиката за бисквитките.

Защо е необходимо моето съгласие?