Зара е била шута на сина на бившия земеделски министър Георги Танев - Иван Танев, известен като Универсалния.

Брюнетката се е разделила окончателно с издирвания от Интерпол Танев в края на миналата година, пише ,,Всеки ден".

Причината за края на близо 3-годишната им връзка най-вероятно е страхът у Светлозара Трендафилова, както е истинското име на Зара, от евентуални съдебни действия срещу нея. Красавицата се е изплашила да не попадне на мушката на криминалисти заради любимия си, издадоха приближени до бившата двойка. Универсалния е издирван от няколко години от Интерпол с червена бюлетина заради източени над 60 милиона лева от ДДС.

Контрабандният бос и моделката живееха в Дубай, където се радваха на луксозен начин на живот. Зара отскачаше до България поне два пъти в годината, за да се види със семейството си. Според запознати тя е била следена от агенти на ДАНС в продължение на месеци, което доста я е изнервило.

Другата причина за раздялата между Иван и Трендафилова е спонтанният аборт, който тя направи в края на 2013 г. Бившата на Христо Сираков бе забременяла през лятото на същата година, но не можа да износи бебето и го загуби.

Откакто претърпяла аборта, отношенията между варненката и Универсалния са се влошили, разкриха запознати. Двамата започнали постоянно да се карат и още тогава тя се замислила за раздяла със заможния си приятел, но заради факта, че няма друг спонсор и ще трябва да се върне в България, манекенката отложила края на отношенията им с близо една година.

В края на изминалата 2014-а Зара се е разделила окончателно с Танев. Тя се опасявала, че покрай него може и тя да отиде в затвора за съучастничество или за отказ да съдейства на службите за залавянето на бандита. ,,Зара си даде сметка, че не може цял живот да живее в страх и реши да сложи точка на отношенията им", разказа приближен до хубавицата.

*С издирвания от Интерпол Иван Универсалния Светлозара изкара 3 години

Заради бившата участничка в първия ,,Биг Брадър" Иван Танев заряза жена си - манекенката Цветелина Бранкова и трите си деца. За 3-годишната му връзка с красавицата баровецът се е охарчил с няколко милиона. Той спонсорираше всички пътувания на брюнетката, която не пестеше финансите му и обиколи половината свят за негова сметка. Мълви се дори, че й е купил апартамент в центъра на София.

След края на отношенията им Светлозара е останала да живее в Дубай, като в момента е гадже с австралиец на име Ерик. Според източниците ни въпросният младеж се занимава с бизнес и също може да се похвали със значителни месечни финансови постъпления.

*Зара с новото си гажде – австралиеца Ерик